Home Regiodarts Brian Woods is winnaar geworden van 1e editie Open Maaskantje

Brian Woods is winnaar geworden van 1e editie Open Maaskantje

BrianWoods2

Tja, dat verwacht je natuurlijk niet als je in het oer-Brabantse Maaskantje een toernooi gaat leiden…

Maar even terug in de tijd naar de inschrijvingen, want die vielen een beetje tegen. Slechts 54 inschrijvingen waren er totaal te noteren, waaronder 6 dames. En tijdens de inschrijving dook ineens de naam Brian Woods op, pardon wie? Ja, Brian Woods, ook wel bekend onder de naam Woodpecker, vroeger vaste gast op de BDO toernooien en diverse keren te zien op hun WK. Hij bleek een weekeinde bij vrienden in Nederland te zijn en kwam even een middagje darten. Maar ook PDC-speler Jermaine Wattimena was ingeschreven. En nog vele goede dartspelers meer.

Om iets over enen werden de eerste wedstrijden gegooid en helaas konden we dus maar 8 banen gebruiken in plaats van de 32 banen, die waren opgesteld. Er werd natuurlijk behoorlijk gestreden om de volgorde in de poules te bepalen.

Om de darters wat meer plezier te gunnen werden in de KO-rondes alle wedstrijden een b.o.5. Het einde was daardoor wel wat later, maar de vele topwedstrijden tegen het einde van het toernooi hebben veel vergoed.

De verliezerskant de laatste 8:
3-0 Henk Toebes – Toine Boeren
3-2 Angelino Kranenburgrg – Patrick Hutten
3-0 Eric Vossen – Patrick Smulders
3-2 Michel Smits – Kees Ketelaars

De halve finales:
3-1 Angelino Kranenburg – Michel Smits
3-1 Henk Toebes – Eric Vossen

De finale:
4-1 Angelino Kranenburg – Henk Toebes

Aan de winnaarskant zat iedereen natuurlijk te wachten op de wedstrijden van de “grote heren”, want dat ze elkaar tegen zouden komen was wel de wens van alle aanwezigen. En ze kregen wat ze wilden, en ook nog sneller dan ze dachten…

Laatste 16:
3-2 Henri van Es – Daan Bastiaansen
3-0 Marcel Muijtjens – Dhanesh Misier
3-1 Bas van der Cruijsen – Stefan Stephan Boterbloem
3-1 Peter Makken – Piet Mutsaars
3-0 Levy Frauenfelder – Bart Foolen
3-0 Moreno Blom – Marcelino van Uden
3-2 Jordy Waalboer – Gerwin Spanjers
en daar was ie al:
3-1 Brian Woods – Jermaine Wattimena
Een werkelijk sprankelende partij:
1-0 Brian in 10 darts,
2-0 Brian inclusief een 180 en een F124
2-1 Jermaine inclusief een 180 en een F144
3-1 Brian

Maar we doen de rest tekort, want ook daar werden verbeten potjes gespeeld, die vaak tot het draadje gingen.

Laatste 8:
3-0 Levy Frauenfelder – Henri van Es
3-0 Brian Woods – Peter Makken
3-2 Jordy Waalboer – Marcel Muijtjens
3-1 Moreno Blom – Bas van der Cruijsen

De halve finales:
4-2 Brian Woods – Levy Frauenfelder
4-3 Jordy Waalboer – Moreno Blom

EN dus de finale:
5-1 Brian Woods – Jordy Waalboer.
Jordy kon in de 2e leg nog wel weerstand bieden door gelijk te maken, maar Brian was simpelweg veel stabieler met zijn hoge scores en kwam bijna nooit voorbij de 15-18 darts.

De hoogste finish van de day stond sinds de poulewedstrijden op naam van Levy Frauenfelder met 152, maar in de finale gooide Brian voor de 3-1 voorsprong nog een 156 finish.

Ik ben ervan overtuigd, dat niet alle 180 scores op de wedstrijdbriefjes zijn vermeld, maar wat er wel op vermeld stond, leverde het volgende lijstje op:
(5x) Brian Woods, (3x) Jordy Waalboer, (2x) Jermaine Wattimena en allemaal (1x) van Henk Toebes, Angelino Kranenburg, Michel Smit, Dennis vd Vossenberg, Daan Bastiaansen, Moreno Blom, Ramon Verhagen en Patrick Hutten.

Werd er ook nog een beetje gefinisht? Best wel:
(156) Brian Woods, (152) Levy Frauenfelder, (144) Jermaine Wattimena, (125) Levy Frauenfelder, (124) Brian Woods, (118) Jermaine Wattimena, (115) Henk Toebes en Brian Woods, (104) Moreno Blom.

Mensen van de Open-Maaskantje-organisatie: volgend jaar komen er waarschijnlijk wel meer, want de tent, de vloer, de verzorging, de banen waren prima! Hou vol en tot volgend jaar!?