Home Regiodarts Danny van Trijp en Aileen de Graaf winnen zevende editie Open Den...

Danny van Trijp en Aileen de Graaf winnen zevende editie Open Den Bommel

Afgelopen zaterdag werd alweer de zevende editie gespeeld van het Open Den Bommel in de Bommelstee te Den Bommel. Voorheen had het toernooi de naam Deltarent Open, maar na het wegvallen van de hoofdsponsor hebben enkele bedrijven de handen ineengeslagen om ook dit jaar weer het grootste en sterkst bezette toernooi van Zuid-West Nederland te organiseren.

De organisatie was ook dit jaar weer in handen van Stichting De Bommelstee in samenwerking met Dartshop Kattestaart en ook deze editie werden de finales geleid door BDO-scheidsrechter Marco Meijer. Het bleek een gezellige bedoening in De Bommelstee, waar er een recordaantal van 144 deelnemers werd bereikt in het hoofdtoernooi.

Er werd al vroeg in de ochtend gestart met het koppeltoernooi en hier waren het uiteindelijk Danny van Trijp met Damian Mol en Erik van Rijswijk met Peter de Bruin die de finale tegen elkaar zouden spelen. Hier toonde Danny van Trijp en Damian Mol dat ze de betere waren en versloegen hun tegenstanders met 5-1. Verliezend halvefinalisten waren Sven Verdonck met Geert de Vos en Leroy Nieuwenhuis met Remco Loof.

Ook werd er in de ochtend gestart met de poulefase van het aparte damestoernooi. Daar toch ook de nodige verrassingen. Zo wist Marjolein Noijens niet door de poulefase heen te komen en werden titelverdedigster Sharon Prins en voormalig winnares Samantha Raaphorst in de kwartfinale verslagen door respectievelijk Aileen de Graaf (1-3) en Marian Levai (1-3). In de halvefinale bleek Aileen de Graaf met 3-0 te sterk voor Marian Levai en wist de Belgische Dana Verhaegen met 3-1 te winnen van Fabienne Romelingh. In de finale liet Aileen de Graaf nog maar eens zien waarom zij de nummer drie van de wereld is. Dana Verhaegen werd namelijk met 3-0 verslagen en zo wist De Graaf dus voor de tweede maal het Open Den Bommel te winnen.

Rond de klok van twee uur werd er gestart met het hoofdtoernooi waar er een hoofdprijs van 1.000 euro klaar lag voor de winnaar. Na de poulefase volgde de winnaars- en verliezersronde. In deze verliezersronde ook de nodige dames, die naast het damestoernooi ook gratis deelnamen aan het hoofdtoernooi. Aileen de Graaf liet ook hier haar klasse zien, want na het winnen van het damestoernooi, wist ze ook de verliezersronde van het hoofdtoernooi te winnen. Dit deed ze na overwinningen op Paul vd Broecke (3-0), Kyra van Genderen (3-0), Jaap Dingenouts (3-0), Martijn Mierop (3-0), Leon Jense (3-0) en in de finale Ricardo Ham (3-1).

In het hoofdtoernooi bleek het net als elk jaar een waar slagveld, want het bleek weer een toernooi van een hoog niveau. De talentvolle Danny van Trijp en de ervaren Belg Mario Vandenbogaerde zouden de grote finale spelen, die onder leiding stond van BDO-scheidsrechter Marco Meijer. Van Trijp wist te finale te bereiken door Jan Melissant (3-0), Raymond van den Ende (3-1), Wesley Schols (3-1), Elvin Geerlof (4-3) en Mike de Decker (5-1) te verslaan. Vandenbogaerde kende een gelijkwaardige route naar de finale en versloeg Stephanie Plasschaert (3-0), Wesley van Beekum (3-0), Leroy Nieuwenhuis (3-1), Brian Raman (4-0) en Kevin Blomme (5-4). De finale die gespeeld werd voor de camera’s van lokale omroep RTV SLOGO bleek een spannende. Toch leek de finale een eenzijdige finale als men alleen scorebord-journalistiek gebruikt. Danny van Trijp liet nog maar eens zien hoe talentvol hij is. Hij wist dan ook de finale met 6-2 te winnen en verzekerde zich zo van het nodige prijzengeld en de titel.

Uiteraard wil de organisatie iedereen weer bedanken voor een mooie succesvolle zevende editie van het Open Den Bommel. Organisator Dartshop Kattestaart in samenwerking met de SVIK zal zaterdag 2 maart 2019 wederom een darttoernooi organiseren met een totaal prijzengeld van 3.000 euro en zal er ook hier een hoofdprijs van 1.000 euro klaar liggen. Dit darttoernooi genaamd de Flakkee Masters, zal plaatsvinden in de Victoriahal te Dirksland en inschrijven voor dit evenement kan via: www.dartshopkattestaart.nl

Open Den Bommel 2019

Hoofdtoernooi

Laatste 32

Wesley van Beekum – Mario Vandenbogaerde = 0-3

Leroy Nieuwenhuis – Wesley Plaisier = 3-2

Brian Raman – Marvin van Velzen = 3-0

Sharon Prins – Martin Kersbeeck = 1-3

Kevin Blomme – Ferry Beijleveld = 3-0

Toon Greebe – Iwan Hoek = 3-0

Martin Jongejan – Thomas Klepper = 3-0

Edwin de Vos – Patrick van Santen = 0-3

Damian Mol – Jan van der Rassel = 3-2

Tony Martinez – Patrick v.d. Boogaard = 0-3

Kenny Neyens – Jisse de Boer = 3-2

Mitchell Schukkmann – Mike de Decker = 0-3

Elvin Geerlof – Etienne Stuiver = 3-0

Zereso Zeverboom – Berry Herks = 3-2

Danny van Trijp – Raymond van den Ende = 3-1

Javanico Jansen – Wesley Schols = 1-3

Laatste 16

Mario Vandenbogaerde – Leroy Nieuwenhuis = 3-1

Brian Raman – Martin Kersbeeck = 3-2

Kevin Blomme – Toon Greebe = 3-1

Martin Jongejan – Patrick van Santen = 1-3

Damian Mol – Patrick v.d. Boogaard = 2-3

Kenny Neyens – Mike de Decker = 2-3

Elvin Geerlof – Zerseo Zeverboom = 3-2

Danny van Trijp – Wesley Schols = 3-1

(verliezers 25 euro)

Kwartfinale

Mario Vandenbogaerde – Brian Raman = 4-0

Kevin Blomme – Patrick van Santen = 4-3

Patrick v.d. Boogaard – Mike de Decker = 1-4

Elvin Geerlof – Danny van Trijp = 3-4

(verliezers 100 euro)

Halvefinale

Mario Vandenbogaerde – Kevin Blomme = 5-4

Mike de Decker – Danny van Trijp = 1-5

(verliezers 200 euro)

Finale

Mario Vandenbogaerde – Danny van Trijp = 2-6

(winnaar 1.000 euro / verliezer 400 euro)