Dartitis Clinic krijgt op 7 oktober vervolg bij Cafè de Valk te Dongen Regiodarts
Regiodarts

Dartitis Clinic krijgt op 7 oktober vervolg bij Cafè de Valk te Dongen

Dartitis Clinic krijgt op 7 oktober vervolg bij Cafè de Valk te Dongen

Naar aanleiding van het Dartitis project 17 juni heeft de organisatie veel reacties binnengekregen waaruit gebleken is dat er een enorme behoefte is aan een structurele aanpak bij de bestrijding van dartitis.

Op veler verzoek gaan Jan Smans en Marcel Emmen op zondag 7 oktober om 10.00 uur weer een Dartitis Clinic organiseren in Cafè de Valk te Dongen.

Het is zeer moeilijk om een gedetailleerde definitie te geven aan het fenomeen dartitis. In de dartsport is het een verzamelbegrip geworden voor uiteenlopende problemen met onvrijwillige samentrekkingen van bepaalde spieren of gereduceerde controle over bepaalde spieren/spiergroepen.

Daar waar het erg makkelijk te onderscheiden is bij de speler bij wie de hele schouder op slot slaat gaat dat toch een stuk lastiger worden bij degene die een minieme, bijna niet te onderscheiden, aarzeling heeft bij de "release" van de dart.

We zouden gerust kunnen stellen dat iedereen die het vermogen verloren heeft om op een natuurlijke en ontspannen manier te darten één of andere vorm van dartitis heeft.

Met uitzondering van de speler die fysieke problemen heeft natuurlijk (blessure, ontsteking etc.)

De feedback die we kregen bij de vorige clinic leerde ons dat de meeste cursisten vonden dat de clinic langer had moeten duren.

Dit was niet aan dovemansoren gericht en daarom is de cursus deze keer uitgebreid tot 3 en 3,5 uur.

Hierdoor hebben de deelnemers aanzienlijk meer tijd om de informatie te verwerken en zullen ze ook beter de tijd hebben bij de oefeningen aan het bord.

Het totale programma is er op gericht door middel van alternatieve trainingsmethodes, visualiseringstechniek en mentaal training de darter de juiste gereedschappen te geven om van de problemen af te komen.

Ook zoals vorige keer begint er om 13.30 uur een toernooi waaraan iedereen deel kan nemen.

De kosten voor de clinic bedragen €48,- en het verschuldigd bedrag dient per direct afgerekend te worden via bankkonto NL26RABO0111995981 onder vermelding van uw naam en «Clinic» of contant aan Jan.

Bij aanmelding stuurt u ook een e-mail naar [email protected]. Als u betaald heeft en uw plaats verzekerd is krijgt u een vragenschema toegezonden met betrekking tot uw "Dartitis".

We kunnen ook deze keer helaas geen plaatsen reserveren. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Afwachten of aarzelen kan resulteren in GEEN PLAATS.

Een aantal darters die op de wachtlijst staan hebben dit de vorige keer pijnlijk moeten ervaren. Maximaal worden er 12 deelnemers toegelaten vol = vol.

Het spreekt vanzelf dat iedereen die zich te laat op geeft het inschrijfgeld per omgaande teruggestort krijgt.

Waarom doen we dit zo?

Marcel woont en werkt in het buitenland en moet zowel de reis als de clinic goed kunnen plannen.

Wij willen bij deze ook meedelen dat wij voorlopig geen enkele mogelijkheid hebben om meerdere clinics te organiseren.

Op korte termijn (de komende 10 maanden) is dit uw enige kans.

Wij kijken er naar uit om u op zondag 7 oktober bij de clinic te mogen ontmoeten en wij willen u alvast verzekeren dat dit een zeer interessante belevenis gaat worden.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws