Home Regiodarts Davyd Venken wint 9e ZomerRanking Café Quincy, Joey Greijn runner up

Davyd Venken wint 9e ZomerRanking Café Quincy, Joey Greijn runner up

We zijn alweer aanbeland op het 9e toernooi van de ranking. Voor een aantal darters begint het er nu om te spannen. Met nog 2 toernooien te gaan wil iedereen een goed toernooi neerzetten om zijn/haar plaatsing voor de finaledag veilig te stellen.

Ondank de tropische temperaturen hebben we toch 22 darters en was het weer als vanouds een gezellig toernooi!

Aan de winnaarszijde van de sheet weten Joey Greijn en Davyd Venken de finale van de winnaarsronde te behalen. Joey Greijn heeft de 1e ronde een vrijloot en weet daarna op zijn weg te winnen van Jeremy Eikelenberg (3-0), Geert Jacobs (4-2) en Dennis Beeren ( 4-1).

Ook Davyd Venken heeft de 1e ronde een vrijloot en weet daarna op zijn weg naar de finale van de winnaarsronde te winnen van Lorenzo van Rossum (3-0), Michael Schuman (4-3) en Roel Geelen ( 4-3),

In deze finale bo9 trekt Davyd Venken aan het langste eind en plaats zich met een 5-1 overwinning hiermee voor de finale aan het einde van de avond.

Joey Greijn mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen Colin Philippi.

Colin Philippi is in de 3e winnaarsronde door Dennis Beeren naar de verliezersronde gestuurd. Daarna weet hij te winnen van Paul Out (4-0), Geert Jacobs (4-3), Roel Geelen (5-1) en Dennis Beeren (5-1).

Joey Greijn en Colin Philippi gaan net zoals een week eerder de strijd aan met elkaar in een bo11. Het is een identieke uitslag als een week eerder. Ook deze week trekt Joey Greijn aan het langste eind trekt en plaatst zich weer met een 6-4 overwinning voor de grote finale waar Davyd Venken op hem wacht.

De finalepartij is een bo13 waarbij Joey Greijn 2x zal moeten winnen van Davyd Venken om de toernooizege op zijn naam te schrijven.

Joey Greijn wint de bull en mag deze finale beginnen.

Hij gaat meteen goed van start in de 1e leg en gooit met zijn 14e pijl 54 shot. De 2e leg gaat meteen tegen de darts in. Ook deze komt op naam van Joey met wederom een 14 darter. De voorsprong staat op 2-0.

We gaan de 3e leg in. Joey mist dubbel bull om 130 uit te gooien en Davyd profiteert meteen door de leg van Joey af te snoepen. De 4e leg gaat dan met de darts mee en Davyd zet de stand gelijk, 2-2.

Ook de 5e leg word een hoge uitworp van 114 gemist op tops door Joey. En Davyd gaat er met de leg vandoor en pakt hiermee de voorsprong van 2-3.

Het niveau word een tandje opgeschroefd. Joey mist helaas met pijl nummer 12 dubbel 19 om 100 te finishen. Davyd pakt dan met 14 pijlen zijn eigen leg en de voorsprong van Davyd loopt verder uit naar 2-4.

Leg 7 gaat van start en het komt wederom op triples en dubbels aan. Davyd gaat er weer met de juiste dubbel vandoor en de stand is dan 2-5 in het voordeel van Davyd.

In leg 8 worden we weer getrakteerd met een hoge uitworp van 101 in 15 pijlen van Davyd. Stand 2-6.

De 9e leg gaat van start en beide heren zijn elkaar gewaagd. Maar dan is het toch Davyd die het dan presteert om 160 te finishen.

Davyd Venken wint daarmee deze finale van de 12e editie ZomerRanking Café Quincy met 7-2.

Er zijn deze avond 30 maximale scores gegooid. Davyd Venken was hierbij degene die het meeste zijn pijlen alle drie in de triple 20 kreeg. Hij gooide maar liefst 8x onehundredeneighty!!!!  

De overige 180-ers werden gegooid door:

7x Joey Greijn

3x Roel Geelen

3x Dennis Beeren

2x Geert Jacobs

2x Gert Wevers

2x Stef Bogers

1x Michael Schuman

1x Jeremy Eikelenberg

1x Colin Philippi

 

De hoogste finish van 160 werd gegooid door Davyd Venken. Hij verdiend hiermee een gratis inschrijving bij een volgend toernooi.

De overige uitworpen boven de 100 vanavond kwamen op naam van :

130 Gert Wevers

130 Michael Schuman

124 Geert Jacobs

121 Dennis Beeren

101 Davyd Venken

100 (2x) Colin Philippi

100 Joey Greijn

Volgende week zaterdag 20 augustus is alweer het laatste toernooi waarin de ranking wordt beslist. De top 24 zal zich dan plaatsen voor de finaledag op vrijdag 26 augustus. Inschrijven kan weer ter plekke tot 20:00 uur. Tot dan!