Home Regiodarts Geert Nentjes is clubkampioen geworden bij Dartvereniging Urk

Geert Nentjes is clubkampioen geworden bij Dartvereniging Urk

Geert Nentjes is de nieuwe clubkampioen van Dartvereniging Urk. In een geweldige reeks wedstrijden wist hij afgelopen dinsdagavond deze felbegeerde ontbrekende titel te bemachtigen. Pieter Baarssen, die de afgelopen 4 seizoenen deze prijs pakte, was wederom de tegenstander van Nentjes in de finale. Het leek wel of alles op z’n plekje viel voor Geert in de play-offs ronde van de Bakkerij Brouwer competitie. In de poule wisten Meindert de Boer, Jarien Post en Koert Hoekstra niet te winnen van de ontketende Urker. In de halve finale wachtte Henk Snijder. Dit was misschien wel de mooiste wedstrijd van de avond. Met maar liefst zes 180 scores, een 116 en 118 finish liet Nentjes zien onverslaanbaar te zijn. Snijder wist goed weerstand te bieden en gooide eveneens een voortreffelijke wedstrijd. Er werd door beide heren een werelds niveau laten zien aan het Urker dartspubliek die het clubgebouw de Rake Gooier goed wist te vinden. Met 5-3 won Nentjes en plaatste zich hiermee voor de finale van de a-play-offs.

De andere halve finale ging tussen Pieter Baarssen en Meindert de Boer. Beide darters kenden een stroeve start, en de wedstrijd kwam pas laat op gang. Een moeizame 1-0 voorsprong voor De Boer ging al snel in rook op toen Baarssen gas bij zette: eindstand 1-5. Dezelfde play-off finale als afgelopen zaterdag in de Schol competitie staat er op de rol. Als Baarssen de finale wint, zou de eindfinale aanstaande zaterdag toch niet plaatsvinden. Er zijn namelijk PDC development tour verplichtingen  voor  Nentjes die dag en dit zorgde dus voor extra druk. Bij verlies zou afwezigheid een feit zijn, en Baarssen automatch clubkampioen. Het liep anders. Wederom een aantal 11 darters passeerden de revue. Een afsluitende 12-darter zorgde voor de eindoverwinning van Geert Nentjes en mag zich door deze winst clubkampioen van Dartvereniging Urk noemen. De manier waarop de Urker dit deed was indrukwekkend en dus kan er niets anders gezegd worden dan dat de prijs zeer terecht is.

De b-play-offs prijs was een prooi voor Danny Mazereeuw. Hij wist eveneens de dubbel te pakken en mag zich dus B kampioen seizoen 2021-2022 noemen. Afgelopen dinsdag rekende Mazereeuw al af met Jacob Meun, terwijl nu Henk Post eraan moest geloven. Mazereeuw liet niet veel heel van zijn tegenstanders en stond gedurende de avond veel 180-scores te raken. In de halve finale Was Roel Hogewerf het slachtoffer. De andere halve finale ging tussen Henk Post en Sjaak de Boer. De boer was poulewinnaar maar kon deze goede prestatie niet doorzetten en verloor van Post. De afloop is bekend. Post kreeg geen kans in de finale en verloor met 4-0 van Mazereeuw. Hier kunnen we dus ook spreken van een terechte kampioen.

Volgend seizoen zal de eerste week van september weer starten. In twee competities wordt er in single-toernooi vorm gespeeld waar voor poule HF’s en 180 scores punten behaald kunnen worden. Op dinsdagavond en zaterdagmiddag staan de toernooien voor iedereen open. Lidmaatschap is alleen noodzakelijk als er uiteindelijk in de afsluitende play-offs deelgenomen wordt.