Home Regiodarts Jimmy van Schie winnaar 66e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts

Jimmy van Schie winnaar 66e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts

Dinsdagavond 19 februari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 66e editie van de Café ‘T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 23 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk mochten Robert Krijthe en Eddy Merlijn het tegen elkaar opnemen in de finale van de verliezersronde. Robert hield in zijn poule Mickey Rakhorst onder zich, maar kon niet voorkomen dat Jurgen Watson en Brian Raman zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. Deze derde plaats bleek vervolgens genoeg voor een bye, waarna in twee spannende wedstrijden Giraldo van Beckhoven (3-2) en Dylan Sprangers (4-2) aan de kant werden gezet.

 

Ook Eddy moest genoegen nemen met een derde plaats in de poule, al kon zijn poule op papier worden bestempeld als de poule des doods. Hierin hield hij Wesley van Beekum onder zich, maar moest hij het onderspit delven tegen Mareno Michels en Jimmy van Schie. Echter liet hij zich niet van de wijs brengen en speelde hij zich na een bye met solide spel naar de finale ten kosten van Berry Herks (3-1) en Zyon Raman (4-1).

 

Ook in de finale kende Eddy geen mededogen met zijn tegenstander. Weliswaar slaagde Robert er nog in om zichzelf op het scorebord te zetten, maar verder liet Eddy hem niet komen. Zodoende was het Eddy Merlijn die met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich wist op te eisen.

 

Kwartfinale:
Melvin van Hulst 0-3 Dylan Sprangers

Robert Krijthe 3-2 Giraldo van Beckhoven

Eddy Merlijn 3-1 Berry Herks

Zyon Raman 3-1 Mickey Rakhorst

Halve finale:
Dylan Sprangers 2-4 Robert Krijthe

Eddy Merlijn 4-1 Zyon Raman

Finale:
Robert Krijthe 1-5 Eddy Merlijn

 

 

In de winnaarsronde kwamen de finalisten uit dezelfde poules als de finalisten van de verliezersronde. Weliswaar moesten beide heren genoegen nemen met een tweede plaats in de poule, maar bleken zij wel over de juiste vorm van de avond te beschikken. Waar Brian Raman met klinkende cijfers wist af te rekenen met achtereenvolgens Ferry Wennekes (4-0), Wesley Plaisier (4-0) en Danny van Trijp (5-2), hield Jimmy van Schie driemaal zijn hoofd koel in een beslissende laatste leg met Cor Ernst (4-3), Jurgen Watson (4-3) en Wesley van Trijp (5-4).

 

Ook in de finale maakte Jimmy er wederom een spannende partij van en ging de strijd gelijk op tot 5-5. In de beslissende laatste leg was het Brian die van start mocht, maar liep Jimmy hem met ijzersterke scores al gauw voorbij. Na 12 pijlen (100-180-180-41) was het vonnis geveld en was het Jimmy van Schie die zich voor de eerste keer winnaar mocht noemen van de 66e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 4-0 Steven Raman

Jurgen Watson 3-4 Jimmy van Schie

Mareno Michels 3-4 Danny van Trijp

Wesley Plaisier 0-4 Brian Raman

Halve finale:

Wesley van Trijp 4-5 Jimmy van Schie

Danny van Trijp 2-5 Brian Raman

Finale:
Jimmy van Schie 6-5 Brian Raman

 

Daarnaast had Eddy Merlijn met 6 stuks het grootste aandeel in de 28 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Mareno Michels. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een 9e plaats in de verliezersronde.
 

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.
 

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.