Home Nederland Hoofdnieuws Joey Greijn wint 4e ZomerRanking Cafe Quincy, Colin Philippi runner up

Joey Greijn wint 4e ZomerRanking Cafe Quincy, Colin Philippi runner up

We zijn alweer bij het 4e toernooi aanbeland. Deze avond trok het toernooi 29 darters naar Café Quincy. Onder deze darters mochten we zoals gewoonlijk weer een aantal nieuwe gezichten en oude bekenden verwelkomen.
Door het feit dat we vandaag niet aan de 50 deelnemers komen, wordt ook in de verliezersronde gegooid in een bo5 en daarna ook opgeschaald naar een bo7, en word er in de 3e winnaarsronde al opgeschaald naar een bo7 zodat we eerder kunnen opschalen naar bo9, bo11 en de finale bo13.

In de winnaarsronde weten Joey Greijn en Colin Philippi de finale van de winnaarsronde te behalen. Joey Greijn weet op zijn weg te winnen van Stef Bogers, Nick Hendrix, JP Hendrix en Gert Wevers. 

Colin Philippi heeft in de 1e ronde een vrijloot en weet daarna op zijn weg naar de finale van de winnaarsronde te winnen van  Oswin Streden, Geert Jacobs en Jeffrey Mevissen.

In deze finale trekt Joey Greijn aan het langste eind en plaatst zich met een 5-1 overwinning op Colin Philippi hiermee voor de finale aan het einde van de avond.

Colin Philippi mag proberen om zich alsnog te plaatsen voor de grote finale door zich te bewijzen tegen JP Hendrix die uit de verliezersronde komt.

JP Hendrix word in de 3e ronde door Joey Greijn naar de verliezersronde gestuurd. Hierna weet JP Hendrix te winnen van Oswin Streden, Jeremy Eikelenberg, Jeffrey Mevissen en Gert Wevers.

Deze wedstrijd is dus een herhaling van vorige week. Toen speelden Colin Philippi en JP Hendrix ook tegen elkaar voor een plaats in de finale. Het betreft hier een bo11.

Colin Philippi won vorige week met 6-1, van JP en deze week is hij wederom degene die aan het langste eind trekt en wint deze partij met 6-3 en plaats zich daarmee voor de GRAND FINALE tegen Joey Greijn.

De finale zal gespeeld worden in een bo13 en Colin Philippi moet 2x van Joey Greijn winnen om de toernooi zege op zijn naam te zetten. 

Colin Philippi wint de bull en mag deze finale beginnen . 

1e leg tasten de heren elkaar af en Colin finished zijn leg met 20 darts, 1-0.

In  de 2e leg trekt Joey de stand gelijk na 19 pijlen, 1-1.

De 3e leg gaat weer met de darts mee. Colin maakt er met een 15 darter 2-1 van.

Leg 4 gaat wederom met de darts mee en hier trekt Joey, na het missen van 128 shot de stand weer gelijk met een 17 darter, 2-2.

Waar Colin eerder in deze 5e leg 110 mist voor de finish, lukt het toch om dubbel 7 te raken en de stand weer in zijn voordeel te krijgen, 3-2..

De 6e leg mag Joey wederom beginnen en hij weet de stand weer op gelijke hoogte te brengen, 3-3.

Joey Greijn is dan toch degene die de dubbels in leg 7, 8, 9 en 10 weet te raken en hij mag dan ook de 4e ZomerRanking op zijn naam schrijven met een 7-3 overwinning!! 

Er zijn deze avond 37 maximale scores gegooid. Deze werden gegooid door:

Stef Bogers ( 1), Jeffrey Mevissen (1), Gert Wevers (1), Mendel Hendrikx (1), Justin Massy (1), Jeremy Eikelenberg (1), Oswin Streden (1), Junni Ruiter (2), Ken Smeets (2), Dennis Beeren (2), Geert Jacobs (4), Colin Philippi (5), Joey Greijn (6) en hofleverancier JP Hendrix (9)

Ook zijn er 12 uitworpen boven de 100 genoteerd:

Colin Philippi (101), Jeffrey Mevissen (106 , 129), Jeremy Eikelenberg (114), Junni Ruiter (114), Michael Schuman (116, 121), JP Hendrix (120, 160), Dennis Beeren (127) en Joey Greijn (164, 170), hiermee had Joey Greijn dus de hoogste finish van de avond en verdient hiermee een gratis inschrijving bij een volgend toernooi.

Zaterdag 16 juli staat het 5e toernooi op het programma. Er is nog alle kans voor degene die zich willen gaan plaatsen voor de finaledag. De beste 7 toernooien tellen mee voor de ranking. Inschrijven kan ter plekke tot 20.00 uur

Tot dan!