Home Regiodarts Jurgen Watson winnaar 70e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019

Jurgen Watson winnaar 70e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019

Dinsdagavond 19 maart was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 70e Café ‘T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Met 16 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd Stefano van Engelen. Stefano begon zijn poule met een 3-1 overwinning op Melvin van Hulst, maar ondanks zijn winstpartij werden de andere twee poulewedstrijden verloren van Mathieu de Loos (2-3) en Wesley Plaisier (0-3), hetgeen Stefano een derde plek in zijn poule opleverde. Stefano startte vervolgens de knock-outfase met een 3-1 overwinning op Melissa van Puffelen, waarna Arthur Groenendijk in de halve finale werd verslagen (3-0).

Aan de andere kant van de verliezersronde zagen we Danny Westerbaan de finale halen. Danny verloor in zijn poule van Sheila de Man (2-3) en Jean-Paul Nettenbreijer (1-3), maar een 3-1 overwinning op Arthur Groenendijk leverde hem als nog een derde plaats op. In de kwartfinale van de verliezersronde was Danny nipt te sterk voor Remon Heijdra (3-2), waarna ook Maurice Le Grand het nakijken werd gegeven (3-1).

 

In de finale waren Stefano en Danny zeer aan elkaar gewaagd en maakten zij er een spannende finale van. Uiteindelijk moesten dan ook alle legs gespeeld worden en was het Danny die zich in de beslissende laatste leg als sterkste toonde en zo met een 4-3 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.
 

Kwartfinale:
Rick Populier 0–3 Arthur Groenendijk
Stefano van Engelen 3–1 Melissa van Puffelen
Maurice Le Grand 3–0 Melvin van Hulst
Danny Westerbaan 3–2 Remon Heijdra

Halve finale:
Arthur Groenendijk 0–3 Stefano van Engelen
Maurice Le Grand 1–3 Danny Westerbaan

Finale:
Stefano van Engelen 3–4 Danny Westerbaan

 

 

In de winnaarsronde zagen we net als vorige week Wesley Plaisier en Jurgen Watson de finaleplaatsen bemachtigen. Wesley verloor in zijn poule geen leg en won ook zijn kwartfinalepartij met overmacht van Max Schaap (4-0 + 4x 180). Nigel van Milligen wist vervolgens de eerste leg van Wesley af te pakken, maar dat bleek ook zijn enige wapenfeit waardoor Wesley met een 5-1 overwinning de finale kon instappen.

 

Ook Jurgen begon direct sterk aan het toernooi en na een nipte overwinning op Max Schaap (3-2) werden Melissa van Puffelen (3-0) en Maurice Le Grand (3-0) aan zijn zegekar gebonden, waardoor hij net als Wesley zijn poule als winnaar afsloot. Vervolgens stond hij in de kwartfinale geen leg af aan Mathieu de Loos, waarna ook Richard Broer met ruime cijfers het onderspit moest delven in de halve finale (5-1).

Waar Wesley vorige week nog met een whitewash wist af te rekenen met Jurgen in de finale, bleek het nu al gauw een gelijkopgaande wedstrijd te worden. Jurgen was uit op revanche en slaagde erin om Wesley het vuur aan de schenen te leggen. Echter wisten beide heren telkens de eigen legs te houden, terwijl de enige break direct werd beantwoordt met een re-break. Dit resulteerde in een stand van 5-5, waardoor een beslissende laatste leg het vonnis moest vellen. Hierin bleek Jurgen de koelbloedigste en was zijn revanche een feit. Zodoende kon Jurgen Watson zijn twee eindzege bijboeken op de 70e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 en mocht hij de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:

Nigel van Milligen 4–3 Jean-Paul Nettenbreijer
Wesley Plaisier 4–0 Max Schaap
Jurgen Watson 4–0 Mathieu de Loos
Sheila de Man 0–4 Richard Broer

Halve finale:
Nigel van Milligen 1–5 Wesley Plaisier
Jurgen Watson 5–1 Richard Broer

Finale:
Wesley Plaisier 5–6 Jurgen Watson
 

Daarnaast had Wesley Plaisier met 6 stuks het grootste aandeel in de 20 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 142 uit handen kwam van Jurgen Watson. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde.
 

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.
 

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!