Home Regiodarts L. Van Schijndel / W. Van Trijp, Wesley Plaisier winnaars 1e UK...

L. Van Schijndel / W. Van Trijp, Wesley Plaisier winnaars 1e UK Open ’T Hof Koppels & Singles 2019

Zondagmiddag 3 maart was Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam het sfeervolle decor van ditmaal een koppel- en een singletoernooi, welke werd afgewerkt volgens het UK Open systeem. Om 14:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven aan de 11 aanwezige koppels, waarna het singletoernooi met 32 deelnemers om 17:00 uur kon aanvangen. Beide toernooien werden gestart in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde met iedere ronde een nieuwe loting, waarin de strijd werd aangegaan om de 12 enveloppen en de 4 drankpakketen, terwijl er ook nog 10 bonusprijzen random onder de deelnemers werden verloot.  

 

In de verliezersronde van de koppels zagen we Ricardo Ham / Wesley Rus Hartland en Zereso Zeverboom / Ricardo van der Vloed zich als beste herstellen en gingen zij met de finaleplaatsen aan de haal.

 

In de poule van Ham / Rus Hartland eindigden Berry Herks / Wesley van Beekum overtuigend als eerste en moesten zij ook Danny van Trijp / Eddy Merlijn voor zich dulden op basis van legsaldo. Vervolgens werden zij veroordeeld tot een voorronde, waarin werd afgerekend met Winston van de Graaf / Dirk van de Graaf (3-1), waarna zij in een spannende halve finale wisten af te rekenen met Patrick van den Boogaard / Mathieu de Loos (4-3).

 

Zeverboom / Van der Vloed hielden in hun poule Sabrina Jongenotter / Melissa van Puffelen onder zich, maar konden niet voorkomen dat Patrick Boer / Dominique Olsthoorn en Mike de Kruijff / Jisse de Boer zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. In de verliezersronde mochten zij vervolgens na een vrijloting wederom aantreden tegen Jongenotter / Van Puffelen. Waar de dames in de poulefase nog een beslissende laatste leg wisten af te dwingen, slaagden zij nu niet in een stunt en moesten zij met 4-0 de overwinning aan de heren overlaten.

 

In de finale lieten beide koppels zien goed aan elkaar gewaagd te zijn, hetgeen uiteindelijk ook naar voren kwam in het score verloop. Net als in de halve finale mochten Ham / Rus Hartland zich opmaken voor een beslissende laatste leg, welke wederom in de wacht werd gesleept waardoor zij met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich konden opeisen.

 

 

Halve finale:

Patrick van den Boogaard / Mathieu de Loos 3-4 Ricardo Ham / Wesley Rus Hartland

Zereso Zeverboom / Ricardo van der Vloed 4-0 Sabrina Jongenotter / Melissa van Puffelen

 

Finale:

Ricardo Ham / Wesley Rus Hartland 5-4 Zereso Zeverboom / Ricardo van der Vloed

 

 

In de winnaarsronde zagen we poulegenoten Lesley van Schijndel / Wesley van Trijp en Wesley Plaisier / Nigel Dikhoff doorstromen naar de finale. In de poulefase hielden zij Winston van de Graaf / Dirk van de Graaf en Patrick van den Boogaard / Mathieu de Loos onder zich, waarna Van Schijndel / Van Trijp na een bye nipt te sterk waren voor Berry Herks / Wesley van Beekum (5-4), terwijl Plaisier / Dikhoff direct mochten aantreden en de nodige spannende momenten wisten te doorstaan tegen Patrick Boer / Dominique Olsthoorn (4-2) en Mike de Kruijff / Jisse de Boer (5-4).

 

Ook de finale werd een wedstrijd met een hoog spanningsgehalte, waarin beide koppels elkaar het vuur aan de schenen wisten te leggen. Wederom leek het aan te komen op een beslissende laatste leg, maar het waren Plaisier / Dikhoff die bedrogen uitkwamen doordat Van Schijndel / Van Trijp de afronding goed onder controle hadden. Zodoende waren het Lesley van Schijndel / Wesley van Trijp die met een 6-4 overwinning de 1e editie van de UK Open Café ’T Hof van Jericho Koppels 2019 op hun naam konden schrijven en de rijkst gevulde enveloppe in ontvangst mochten nemen.

 

 

Kwartfinale:

Lesley van Schijndel / Wesley van Trijp – Bye

Patrick Boer / Dominique Olsthoorn 2-4 Wesley Plaisier / Nigel Dikhoff

Berry Herks / Wesley van Beekum – Bye

Mike de Kruijff / Jisse de Boer 4-2 Danny van Trijp / Eddy Merlijn

 

Halve finale:

Lesley van Schijndel / Wesley van Trijp 5-4 Berry Herks / Wesley van Beekum

Mike de Kruijff / Jisse de Boer 4-5 Wesley Plaisier / Nigel Dikhoff

 

Finale:

Lesley van Schijndel / Wesley van Trijp 6-4 Wesley Plaisier / Nigel Dikhoff

 

 

Na het voltooien van de poulefase van het singletoernooi zagen we Eddy Merlijn en Winston van de Graaf zich als beste revancheren van hun ritje naar de verliezersronde door de finaleplaatsen te bemachtigen.

 

Eddy moest in zijn poule Wesley en Danny van Trijp voor zich dulden, maar wist Nigel Dikhoff wel onder zich te houden, waarna een nipte overwinning in knock-outfase op Marco Meijboom volgde (2-1). Vervolgens gaf hij ook Melvin de Greef het nakijken (3-1) om in de halve finale met duidelijke cijfers af te rekenen met Melvin van Hulst (4-0).

 

Winston moest op zijn beurt toezien hoe Brian Raman en Patrick Boer zich voor de winnaarsronde wisten te plaatsen, terwijl Zereso Zeverboom hem gezelschap hield in de verliezersronde. Hierin troffen zij elkaar direct weer en was Winston wederom de sterkste (2-0), waarrna ook Daniella Visser (3-0) en Nigel Dikhoff (4-2) het moesten ontgelden.

 

In de finale had Eddy het beste van het spel, al probeerde Winston er nog een goede wedstrijd van te maken. Echter kwam hij niet verder dan twee legs en was het Eddy die de overige vijf legs op zijn naam wist te schrijven en zo met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

 

 

Kwartfinale:

Melvin van Hulst 3-0 Sabrina Jongenotter

Eddy Merlijn 3-1 Melvin de Greef

Mike de Kruijff 1-3 Nigel Dikhoff

Daniella Visser 0-3 Winston van de Graaf

 

Halve finale:

Eddy Merlijn 4-0 Melvin van Hulst

Nigel Dikhoff 2-4 Winston van de Graaf

 

Finale:

Eddy Merlijn 5-2 Winston van de Graaf

 

 

In de winnaarsronde zette Wesley Plaisier zijn goede vorm door en plaatste hij zich voor zijn tweede finale van de dag. Hij sloot zijn poule als winnaar af ten kosten van Jisse de Boer, Pascal Kramer en Melvin van Hulst, waarna hij geen mededogen kende met Danny van Trijp (3-2), Wesley van Beekum (4-0) en Ricardo Ham (5-4).

 

Aan de andere kant van het schema liet Patrick van den Boogaard zich gelden. Na een eerste plaats in de poulefase boven Wesley Rus Hartland, Daniella Visser en Julie Koenen werd Dominique Olsthoorn op een nipte nederlaag getrakteerd (3-2), waarna Ferry Wennekes (4-1) en Wesley van Trijp (5-0) met duidelijke cijfers aan de zegekar werden gebonden.

 

Waar Wesley tijdens de finale van de koppels nog een 6-4 nederlaag moest slikken, begon hij nu de finale uitermate sterk en zag het er al snel naar uit dat zijn missie op revanche zou gaan slagen. Kleine kansen werden gemist door Patrick, terwijl Wesley dit met sterk spel soepel wist af te straffen. Zodoende was het Wesley Plaisier die met een 6-2 overwinning de 1e editie van de UK Open Café ’T Hof van Jericho Singles 2019 op zijn naam wist te schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met … in handen mocht nemen.

 

 

Laatste 16:

Lesley van Schijndel 1-3 Ricardo Ham

Wesley Plaisier 3-2 Danny van Trijp

Jisse de Boer 0-3 Ferry Wennekes

Berry Herks 3-1 Dylan Sprangers

Dominique Olsthoorn 2-3 Patrick van den Boogaard

Ricardo van der Vloed 1-3 Brian Raman

Wesley van Beekum 3-0 Wesley Rus Hartland

Wesley van Trijp 3-0 Patrick Boer

 

Kwartfinale:

Brian Raman 3-4 Ricardo Ham

Wesley van Trijp 4-1 Berry Herks

Patrick van den Boogaard 4-1 Ferry Wennekes

Wesley Plaisier 4-0 Wesley van Beekum

 

Halve finale:

Wesley Plaisier 5-4 Ricardo Ham

Patrick van den Boogaard 5-0 Wesley van Trijp

 

Finale:

Wesley Plaisier 6-2 Patrick van den Boogaard

 

 

Daarnaast waren Wesley Plaisier en Patrick van den Boogaard met ieder 7 stuks verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de 43 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 167 uit handen kwam van Wesley van Trijp. De hoogste dames finish van 83 kwam op naam van Sabrina Jongenotter en Daniella Visser kroonde zichzelf tot beste dame met een 5e plaats in de verliezersronde.

 

Naast onze wekelijkse dinsdagavond moneydartstoernooien zullen we er op zaterdagavond 13 april weer te vinden zijn voor de 3e editie van de Open Café ’T Hof van Jericho 501/TT/CH Koppels 2019, waarbij er in twee verschillende speltypes (501 en tactics) zal worden gestreden om de minimale 1e plaats van €150,- en de overige enveloppen.

 

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

 

Tot dan!