Home Nederland Hoofdnieuws Laatste kwalificatiedag levert dagzege op voor Jermaine Wattimena

Laatste kwalificatiedag levert dagzege op voor Jermaine Wattimena

De laatste kwalificatie avond van de 36e Oranjebar Super Ranking waar de deelnemers, die eerder minimaal drie kwalificatiedagen hadden meegedaan, de kans hadden om zich alsnog te kwalificeren voor de finaledag vond afgelopen dinsdag plaats. Met 17 deelnemers werd aan de avond begonnen waarbij de besten verder gingen met de knock-out wedstrijden voor de dagzege en de overige spelers zichzelf nog konden belonen met het spelen van de verliezersronde voor een troostprijs.

Na de schifting in de groepsfase bleven negen spelers over waarvan er dus een moest afvallen via een “Do or Die” wedstrijd, de ongelukkige dit keer was Patrick van Osch. Na de kwartfinales waaraan Roy Otten, Stijn Donkers, Jermaine Wattimena, Oswin Streden, Peter van den Broek, Kevin Verbakel, Roel Geelen en Dennis van der Steen aan mochten beginnen moest er afscheid worden genomen van Peter, Roy, Stijn en Oswin. De halve finales tussen respectievelijk Jermaine en Roel (4-1) en Kevin en Dennis (4-3) gaven tenslotte uitsluitselover welke tw dart helden de finale mochten gaan spelen. In afwachting van de finale konden de aanwezigen intussen naar de ontknoping in de verliezersronde kijken.

Hier waren het uiteindelijk Youri Dirks (via o.a. 3-1 winst in halve finale op Frans Swinkels) en Kestutis Bulota (via o.a. 3-2 overwinning op Jeffrey Kruit in de halve finale) die in de finale tegenover elkaar stonden. Youri bleek deze avond een maatje te groot voor Kestutis en greep met een 4-2 overwinning de laatste troostprijs van de 36e Oranjebar Super Ranking. Beide deelnemende dames (Annemarie van Kaathoven en Lincy Gloudemans) deze avond moesten genoegen nemen met een gedeelde vijfde plaats in de verliezersronde.

In de finale van het hoofdtoernooi was Jermaine Wattimena niet te stoppen en gaf hij zijn tegenstander Kevin Verbakel weinig ruimte om het initiatief over te nemen. Het resultaat was een 5-3 overwinning voor Jermaine die hiermee via zijn zoveelste dagzege en een plek op de finaledag veilig stelde.

Uitslag OSR#36 kwalificatie dag 12; 1. Jermaine Wattimena 2. Kevin Verbakel 3. Dennis van der Steen en Roel Geelen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Na het verwerken van de uitslag blijken de volgende spelers zich gekwalificeerd te hebben voor de finaledag komende dinsdag 24 mei.

Onderstaande spelers zijn door de organisatie uitgenodigd om op dinsdag 24 mei aanstaande deel te nemen aan de finaledag;

 

Oswin Streden

 

Frans Swinkels

Stijn Donkers

 

Kestutis Bulota

Davy van der Zande

 

Roland Stokmans

Dennis van der Steen

 

Kevin Verbakel

Roel Geelen

 

Levi Frauenfelder

Peter van den Broek

 

Thomas Thijs

Danny Schellekens

 

Youri Dirks

Jermaine Wattimena

 

Patrick van Osch

Reserve

Annemarie van Kaathoven-Linders

Randy van den Bogaart

Aankomende week wordt dus de finaledag van de 36e Oranjebar Super Ranking gespeeld. Het wordt zoals altijd weer een prijzenfestijn want naast het prijzengeld voor de beste van de rankinglijst – €75,= (1e plaats), €50,= (2e plaats) en €25,= (3e plaats) – zal er ook tijdens de finaledag nog eens €500,= worden verdeeld tussen de 16 geplaatste deelnemers. En natuurlijk maakt iedere deelnemer weer kans op de inhoud van de Mysterie Box, die inmiddels helemaal gevuld is want ook tijdens de laatste kwalificatiedag werd het winnende getal (158) niet gefinished. Ook aan niet gekwalificeerde spelers is op deze dag gedacht en overige dartliefhebbers zijn vanzelfsprekend welkom om deel te nemen aan een extra toernooi dat voor deze groep zal worden georganiseerd en waarbij leuke prijzen te verdienen zijn.

De eerst volgende kwalificatie dag voor de 37e editie van de Oranjebar Super Ranking wordt gespeeld op dinsdag 31 mei 2022. De inschrijving kost €6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.