Home Regiodarts Lars Fransen wint derde Dinsdagavondranking ten koste van Danny Klerks

Lars Fransen wint derde Dinsdagavondranking ten koste van Danny Klerks

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de derde dinsdagavondranking van de nieuwe (18e) rankingcyclus. Nadat er de eerste 2 ranking avonden elk 31 darters meededen, hadden we nu een recordaantal van 38 spelers! De verste kwamen vanuit Weert voor een leuke avond darts.

De 38 spelers werden verdeeld over 8 poules van vier, en 2 poules van drie. Hierdoor waren alle tien de banen in gebruik voor de ranking. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 18 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Lars Fransen en Leo Hendriks tegen elkaar. Na een 2-1 voorsprong van Lars, pakte Leo een 3-2 voorsprong. Het was echter Lars die uiteindelijk met 4-3 wist te winnen.

De tweede halve finale ging tussen Danny Klerks en Richard van Zijtveld. Richard pakte snel een 2-0 voorsprong, maar Danny knokte zich goed terug en won 4 les op rij om zo met 4-2 de finale in te kunnen lopen.

De finale was hetzelfde als de week ervoor Danny Klerks tegen Lars Fransen, en ook deze week trok Lars aan het langste eind; Tot 1-1 ging het nog gelijk op, maar de geboden dubbels werden daarna niet meer geraakt door Danny, waardoor Lars met een gemakkelijke 5-1 overwinning zijn derde dinsdag titel op rij kon claimen.

In de verliezersronde Peter de Jong en Tarik tegenover elkaar. Tarik had de ronde ervoor Vincent Lamers op een whitewash getrakteerd (3-0), terwij Peter nipt Michal Gomolka achter zich kon houden (3-2).

De finale was een spannende aangelegenheid, maar door het missen van dubbels door Tarik, kon Peter met 4-2 de overwinning binnen harken.

Er werd in totaal zevenwintig keer 180 gegooid. Lars Fransen had de meeste met 6 stuks, gevolgd door Danny Klerks en Sylvano de Bie die er elk drie gooiden.

Er werden in totaal elf 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Lars Fransen met 160, gevolgd door Peter Hensius en Richard van Zijtveld die elk 120 uitgooiden.

De mystery finish was niet gegooid! Nadat er bij de laatste mystery finish 151 euro was uitgekeerd, staat de mysterypot volgende rankingavond weer boven de 50 euro.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot staat de volgende rankingavond al ruim boven de 1000 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 10 maart. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.