Leo Hendriks wint 5e Dinsdagranking na goede comeback van Ron Schouten Regiodarts
Regiodarts

Leo Hendriks wint 5e Dinsdagranking na goede comeback van Ron Schouten

Leo Hendriks wint 5e Dinsdagranking na goede comeback van Ron Schouten

Afgelopen dinsdagavond was het alweer tijd voor de vijfde rankingavond van de zestiende cyclus. 23 spelers hadden zich gemeld voor een gezellige avond darts.

De 23 spelers werden verdeeld over 5 poules van vier, en 1 poule van drie. Hierdoor waren er vier van de 10 banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 11 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn.

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Ron Schouten en Richard de Bie tegen elkaar. Ron pakte in deze wedstrijd snel een 2-0 voorsprong, en mede hierdoor liep Richard achter de feiten aan. Gevolg was een 4-1 overwinning van Ron Schouten.

De tweede halve finale ging tussen Leo Hendriks en de winnaar van verleden week, Ramon van der Heijden. Leo startte scorend sterk en kwam snel 3-0 voor, echter de machine leek te haperen en Ramon was er snel bij om 2 legs op rij te winnen. De leg erop was Leo weer bij de les en won zo de partij mt 4-2.

De finale werd dus gespeeld door Ron Schouten en Leo Hendriks. Leo hield zijn eigen leg om 1-0 voor te komen, maar daarna was het Ron die de lakens uitdeelde; hij was 3 legs op rij binnen 15 pijlen uit en kwam zo rap op 3-1, hij kreeg zelfs nog een pijl om 4-1 te maken, maar Leo pakte hem als nog. Bij een 4-2 stand leek de wedstrijd gespeeld, maar mede door 3x180 en drie 15 darters pakte Leo de partij alsnog met een 5-4 overwinning.

In de verliezersronde stonden twee mannen die normaal in de winnaarsronde hoge ogen konden gooien (zware poules waarschijnlijk); Carlo de Hoon had de ronde ervoor met 3-2 van Jordy Waalboer gewonnen, terwijl Danny Klerks met 3-1 van Jan Chambon won.

Er werden in totaal eenentwintig keer 180 gegooid. Ron Schouten en Leo Hendriks gooiden de meeste met vijf stuks, gevolgd door Danny Klerks die er vier gooide.

Er werden in totaal dertien 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Dimitry Holowacky met 138, gevolgd door Arne Spee die 130 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. Nadat er twee weken geleden 151 euro was uitgekeerd, zal de mysterypot volgende ranking waarschijnlijk weer boven de 30 euro uitkomen.

De negendarter was niet gegooid. Deze pot staat al boven de 925 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagranking.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 1 oktober. Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws