Home Regiodarts Mike de Decker en Ans Romelingh winnen Flakkee Darts Masters in Dirksland

Mike de Decker en Ans Romelingh winnen Flakkee Darts Masters in Dirksland

PDC Europe

Afgelopen zaterdag werd voor het eerst sinds 2009 de Flakkee Darts Masters georganiseerd in de Victoriahal te Dirksland. Het toernooi georganiseerd door Dartshop Kattestaart bleek net als het Open Den Bommel weer goed bezocht. Zo goed bezocht, dat er besloten is om nog drie van zulke grote toernooien (tussen de 3.000 en 4.000 euro totale prijzengeld) te organiseren op deze lokatie.

Net als bij elk groot toernooi georganiseerd door Dartshop Kattestaart werd er ’s ochtends gestart met het koppeltoernooi en het aparte damestoernooi. De organisatie probeert al jaren het damesdarts te promoten, maar toch lijkt het wel of het niet echt van de grond komt. De dames betalen slechts eenmalig inschrijfgeld en nemen deel aan zowel het aparte damestoernooi (knockout), als het hoofdtoernooi (poules + wr/vr). De dames krijgen dus dubbel zoveel plezier voor slechts eenmalig inschrijfgeld en maken dus tweemaal kans op het nodige prijzengeld.

Ditmaal wisten veertien dames zich in te schrijven en onder hen Sharon Prins en de Tsjechische Jana Kanovska. Toch zouden beiden niet de finale spelen, want in deze finale zagen wij Ans Romelingh en Marian Levai het tegen elkaar opnemen, dit alles onder leiding van BDO-scheidsrechter Marco Meijer. Het bleek een niet al te hoogstaande finale, maar wel een die tot het einde spannend bleef en zelfs de laatste leg beslissing moest brengen. Romelingh bleek hier de koelbloedigste en verzekerde zich zo van de titel en de hoofdprijs van 200 euro.

In het koppeltoernooi de nodige sterke koppels, maar natuurlijk ook de diverse verrassende uitslagen. De uiteindelijke finale bleek een Belgisch onderonsje te worden, want De Decker en Van Oevelen namen het hierin op tegen Blomme en Van Hove. Deze finale was een hoogstaande qua niveau en dit kwam vooral door de in goede vorm verkerende Mike de Decker. De Decker en Van Oevelen wonnen dan ook overtuigend met 5-2.

Uitslagen Koppeltoernooi

Kwartfinale

De Decker/Van Oevelen – Verdonck/Van der Ende = 4-2
Schukkmann/Van Trijp – Ernst/Van Milligen = 3-4
Blomme/Van Hove – Jongejan/Wolfert = 4-2
Bour/Van Eenennaam – Lokken/Molendijk = 4-3

Halvefinale
De Decker/Van Oevelen – Ernst/Van Milligen = 5-3
Blomme/Van Hove – Bour/Van Eenennaam = 5-2

Finale
De Decker/Van Oevelen – Blomme/Van Hove = 5-2

In het hoofdtoernooi werd er eerst gestart met de poulefase en daarna volgde de winnaars- en verliezersronde. In deze verliezersronde waren het Raymond van den Ende en Stefano van Engelen, die het tegen elkaar in de finale moesten opnemen. Van den Ende wist deze te winnen met 4-1. Verliezend halvefinalisten waren Berry Herks en Martijn Mierop.

In de winnaarsronde bleek het een groot spektakel, want de ene na de andere sterke darter vloog er al in een vroeg stadium uit. Zo werden Martin Jongejan, Mitchell Schukkmann, Jan van der Rassel, Mario Vandenbogaerde, Nigel van Milligen en Wesley Plaisier al voor de kwartfinales uitgeschakeld. Verrassende namen waren er wel in deze kwartfinales, zo zagen we Corne Groeneveld te sterk voor Martijn Kleermaker, Arjan Zondervan had geen moeite met Donny Trouwborst, Mike de Decker versloeg voor de tweede maal Kevin Blomme en Patrick van Santen was te sterk voor Mike van Duivenbode.

Mike de Decker verzekerde zich van een finaleplaats door gemakkelijk te winnen van Patrick van Santen en Arjan Zondervan toonde nogmaals zijn vorm door Corne Groeneveld te verslaan. In de finale dus twee spelers in vorm, aan de ene kant het Belgische toptalent Mike de Decker en aan de andere kant thuisspeler Arjan Zondervan, die voor het eerst in de finale staat van een groot regionaal toernooi. Het mocht dan zijn eerste finale zijn, maar Zondervan toonde ook hier weer zijn sterke vorm. Beide heren maakte er dan ook een schitterende finale van, maar toch was het de Belg die het sterkste was deze dag. Na het winnen van het koppeltoernooi was hij in de finale van het singletoernooi met 6-4 te sterk voor Arjan Zondervan.

Uitslagen Hoofdtoernooi

Laatste 16 – Best of 7 legs

Danny van Trijp – Mike van Duivenbode = 0-4

Rene Molendijk – Patrick van Santen = 1-4

Kevin Blomme – Roy Gokoel = 4-1

Mike de Decker – Ricardo Ham = 4-1

Donny Trouwborst – Co Stompe Jnr = 4-3

Arjan Zondervan – Wesley Rus Hartland = 4-0

Corne Groeneveld – Martin Jongejan = 4-3

Martijn Kleermaker – Mike Codami = 4-0

Verliezers – 15 euro

Kwartfinale – Best of 9 legs

Mike van Duivenbode – Patrick van Santen = 3-5

Kevin Blomme – Mike de Decker = 2-5

Donny Trouwborst – Arjan Zondervan = 0-5

Corne Groeneveld – Martijn Kleermaker = 5-4

Verliezers – 100 euro

Halvefinale – Best of 9 legs

Patrick van Santen – Mike de Decker = 0-5

Arjan Zondervan – Corne Groeneveld = 5-2

Verliezers – 200 euro

Finale – Best of 11 legs

Mike de Decker – Arjan Zondervan = 6-4

Winnaar – 1.000 euro / Verliezer – 400 euro

Volgende week vertrekt de Dartshop Kattestaart karavaan richting Rozenburg voor de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking. Voor meer informatie of inschrijven verwijzen we u allen graag naar www.dartshopkattestaart.nl