Home Regiodarts Open Renswoude groot succes, Ron Meulenkamp winnaar

Open Renswoude groot succes, Ron Meulenkamp winnaar

Afgelopen zaterdag (5 september) stond na maanden van voorbereiding het Open Renswoude op het programma. Lange tijd was het onzeker of het door kon gaan, maar op 1 juli had de Dart Vereniging Renswoude de knoop doorgehakt om het door te laten gaan. Diverse maatregelen zijn genomen om het toernooi Corona-proof te maken. Zo was er alleen een voorinschrijving. Al snel zat het toernooi vol, maar door toch nog een aantal last-minute afmeldingen startte het toernooi uiteindelijk met toch nog 126 deelnemers. Een aantal waar wij zeer trots op zijn. Het eerste grote toernooi na de Corona-uitbraak is zeer goed verlopen. Organisatie, deelnemers en ook de BOA’s waren uitermate tevreden.

 

Om iets over vieren waren Fred Reijerman en Matthijs v/d Pol klaar met de poule-indelingen en kon het toernooi van start gaan. Gelijk werd al duidelijk dat het een toernooi werd van een hoog niveau, maar dat kan ook niet anders met namen als Ron Meulenkamp, Jermaine Wattimena, Mike de Decker, Owen Roelofs, Johan Singerling en Leroy Nieuwenhuis in het deelnemersveld. Maar ook talenten als Danny Jansen en Tinus van Tiel waren van de partij. Voor de iets mindere darters was er gelukkig ook nog altijd de herkansingsronde als ze in een te zware poule terecht waren gekomen. Rond half 7 waren de poules klaar en kon de wedstrijdleiding de poules verwerken en de deelnemers een hapje eten van de BBQ van Brasserie de Kraai.

 

De halve finales herkansingsronde ging tussen allemaal regionale deelnemers. Dennis Wijbeek uit Scherpenzeel kwam tekort tegen Ronald Balfoort en Danny Coeleman uit Opheusden wist nog wel een beslissende legaf te dwingen tegen Gert Westerbroek uit Ermelo, maar verloor die nog wel. De finale ging dus tussen Ronald Balfoort en Gert Westerbroek. Gert nam hierin snel een 2-0 voorsprong, maar daarna kwam Ronald op stoom en wist dus alle volgende legs naar zich toe te trekken. Hierdoor mocht Ronald Balfoort zich winnaar noemen van de herkansingsronde en ging toch nog met 100 Euro naar huis.

Herkansingsronde

1/4e finale

Danny Coeleman            –              Thom Heesch                   3-0

Gert Westerbroek         –              Wim van Lagen                               3-2

Dennis Wijsbeek            –              Davey Heimgartner       3-1

Ronald Balfoort               –              Ruben Hofman                3-0

Verliezer wint EUR 10,-

 

1/2e finale

Gert Westerbroek         –              Danny Coeleman            3-2

Ronald Balfoort               –              Dennis Wijsbeek            3-0

Verliezer wint EUR 25,-

 

Finale

Ronald Balfoort               –              Gert Westerbroek         4-2

Winnaar wint EUR 100,- en de verliezer EUR 50,-

 

In de winnaarsronde ging het gelijk goed van start. Diverse mooie partijen werden er gespeeld. Het hoogte punt van de dag kwam op naam van Roy Brands. Roy mistte in de 1/16e finale dubbel 12 voor een 9-darter. Hij wist zijn wedstrijd wel te winnen tegen Rene Druijff, maar daarna was Jermaine Wattimena te sterk voor hem. In de 1/8e finales viel ook het doek voor titelverdediger Owen Roelofs. Hij kwam niet in zijn spel en verloor met 4-1 van Bob Smit. De 1/8e finales was ook het eindstation voor de spelers van de Dart Vereniging Renswoude. Reindert van Omme, Gerald Huijzendveld en Bart Leeuwendrent kwamen allemaal net 1 leg te kort.

 

De halve finales bestond uit de 3 PDC-spelers en Leroy Nieuwenhuis. Allebei de wedstrijden gingen tot aan de laatste leg. Mike de Decker wist nipt te winnen van Leroy Nieuwenhuis en Ron Meulenkamp boog een 3-2 achterstand nog om tot een 4-3 overwinning. Dit betekende dat er een Nederland-Belgie confrontatie werd gespeeld in de finale. Ron Meulenkamp schoot uit de startblokken en Mike de Decker kon niet goed mee komen in het geweld van Ron. Ron wist regelmatig de triple 20 te vinden en wist maar liefst vier keer de maximale score te noteren in de finale. Mike pakte de kansjes die hij kreeg wel, maar dat was niet voldoende om het Ron moeilijk te maken. Uiteindelijk won Ron de finale met 5-2 van Mike en was de terechte winnaar van het Open Renswoude en mocht 500,- bijschrijven.

 

1/8e finale

Cobus Vriezen                 –              Reindert van Omme      4-3

Gerald Huijzendveld    –              Leroy Nieuwenhuis       4-3

Bob Smit                             –              Owen Roelofs                  4-1

Mike de Decker               –              Dylan Kappel                    4-1

Alexander Emilianov    –              Bart Leeuwendrent       4-3

Jermaine Wattimena    –              Roy Brands                         4-1

Danny Jansen                   –              Gradus Bralts                    4-0

Ron Meulenkamp          –              Frits Logemann                               4-0

 

1/4e finale

Leroy Nieuwenhuis       –              Cobus Vriezen                 4-2

Mick de Decker                               –              Bob Smit                             4-1

Jermaine Wattimena    –              Alexander Emilianov    4-1

Ron Meulenkamp          –              Danny Jansen                   4-0

Verliezer wint EUR 25,-

 

1/2e finale

Mike de Decker               –              Leroy Nieuwenhuis       4-3

Ron Meulenkamp          –              Jermaine Wattimena    4-3

Verliezer wint EUR 75,-

 

Finale

Ron Meulenkamp          –              Mike de Decker               5-2

Winnaar wint EUR 500,- en de verliezer EUR 250,-

 

Naast dit was er ook nog een prijs voor de beste dame. Eén dame wist zich te plaatsen voor de winnaarsronde en mocht zich dan ook beste dame noemen. Dit was Sharon Straatsma-Pul en zij nam 75 Euro mee naar huis. Haar man Roger Straatsma wist nog een 167 finish te gooien. Dit was niet de hoogste finish van het toernooi, want Ron Meulenkamp wist dat te overtreffen met een 170 finish. Hier staat echter geen prijs op bij het Open Renswoude. Hier wordt gewerkt met de mistery finish. Alle namen die een hoge finish hebben gegooid worden in de bak gedaan en hieruit wordt een winnaar getrokken. Dit werd Michael van Voorthuizen met een 156 finish. Hij was echter al naar huis en heeft bij het naar huis gaan afgesproken met de organisatie dat als hij zou winnen de organisatie dit mocht opdrinken. Michael nogmaals dank daarvoor.

 

Wij hebben zowel persoonlijk als via Social Media veel complimenten ontvangen voor het toernooi. Daar zijn wij als Dart Vereniging Renswoude zeer blij mij, want daar doen wij het voor. Wij hopen volgend jaar iedereen weer te mogen begroeten. De datum staat in ieder geval al wel vast. Zet 4 september alvast in de agenda! See ya @ the oche!