Home Regiodarts Richard van Zijtveld en Leo Hendriks winnen 4e CHC Koppeltoernooi

Richard van Zijtveld en Leo Hendriks winnen 4e CHC Koppeltoernooi

Op zaterdagavond 30 maart was CHC alweer decor van het vierde zaterdagavond koppeltoernooi.  36 darters, verdeeld over 18 koppels, zouden de strijd aan gaan binden wie er met de eer kon gaan strijken.

De 18 koppels werden over drie poules van 4 en twee poules van 3 verdeeld. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers 1 en 2 van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 8 koppels moesten in de verliezersronde uit gaan maken wie er met de eer mocht gaan strijken.

De eerste halve finale van de winnaarsronde ging tussen de koppels Toby Vossen met John Pieters die aan mochten treden tegen Richard van Zijtveld en Leo Hendriks. Toby gooide nog 180 in zijn eigen leg, maar het koppel kwam scorend tekort tegen Richard en Leo. Gevolg was dan ook een 4-0 overwinning voor Richard en Leo.  

De tweede halve finale ging tussen Patrick Paerels en Pedro Klijn aan de ene kant, tegen Bavy van Rooy en Patrick van Oirschot aan de andere kant. Ook hier was een whitewash te noteren; Davy en Patrick konden het niet bolwerken tegen Pedro en Patrick, en verloren dan ook met 4-0.

De finale werd dus gespeeld tussen de koppels Patrick Paerels met Pedro Klijn en het koppel Richard van Zijtveld en Leo Hendriks. Leo en Richard kwamen vlot uit de startblokken en maakten 2-0, waarop Pedro met een 109 finish terug brak. Richard en Leo waren hierdoor niet uit het veld geslagen en stonden na 12 pijlen weer gewoon op een dubbel. Deze lijn werd doorgezet en uiteindelijk trokken Richard en Leo de finale met 5-1 naar zich toe.

In de finale van de verliezersronde stonden Andy Scheepers en Richard de Zeeuw tegen het koppel Rene Trum en Rudy van Vught.

Andy en Richard hadden de ronde ervoor met 3-1 gewonnen van Patrick Goedhart en Ilona, terwijl Rene en Rudy nipt van Tim Fonteijn en Jordy Waalboer (3-2).

De finale was eenzijdig; de koek was op voor Rene en Rduy, waarop Andy en Richard de buit makkelijk binnen konden halen, een whitewash was dan ook het gevolg.

Er werden in totaal acht keer 180 gegooid, tevens door acht verschillende mensen.

Er werden maar twee 100+ finishes gegooid. De 109 van Pedro in de finale, en een mooie 170 finish van Joey Geijn in de kwartfinale tegen Richard en Leo.

Het volgende toernooi bij CHC is aanstaande dinsdagavond en is onderdeel van de dinsdagavondranking. Inschrijven is tot 19.30 en het inschrijfgeld bedraagt 6 euro per persoon.

Het volgende zaterdagtoernooi betreft een single toernooi die op zaterdagavond wordt gespeeld, exacte datum volgt. Inschrijven is wederom tot 20.00, inschrijfgeld bedraagt 6 euro per speler.

Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook.