Home Regiodarts Roy van de Griendt wint 7e Dinsdagranking ten koste van Richard de...

Roy van de Griendt wint 7e Dinsdagranking ten koste van Richard de Bie

Op dinsdagavond 26 maart was het alweer tijd voor de zevende rankingavond van de veertiende cyclus. Nadat er bij de eerste zes avonden gemiddeld 33 darters zich hadden verzameld, waren er nu 31 spelers aanwezig voor de vijfde rankingavond, dus hadden we iets minder dan een gemiddelde bezetting.

De 31 spelers werden verdeeld over 7 poules van vier, en 1 poule van drie.  Hierdoor waren er twee van de tien banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 15 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden Randy van Oostenbrugge en Richard de Bie tegen elkaar. Richard wist de belangrijke break te plaatsen om zo 4-1 te winnen.

In de tweede halve finale speelden Roy van de Griendt en Richard van Zijtveld tegen elkaar. Richard liep direct achter de fieten aan en verzuimde om 2-1 terug te komen, gevolg was een 4-0 overwinning voor Roy vd Griendt.

De finale werd dus gespeeld tussen Richard de Bie en Roy van de Griendt. Roy bleek wederom goed in vorm en gunde Richard geen leg. Gevolg was wederom een whitewash en Roy won zo wederom de winnaarsronde.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale Stonden teammaten Vincent Lamers en Kevin Stolzenbach tegen elkaar. Beide heren hadden de ronde ervoor met nipt 3-2 gewonnen van respectievelijk Kevin den Ouden en Richard Kroon.

De finale was niet veel minder spannend, maar uiteindelijk wist Kevin toch de extra break te plaatsen om zo met 4-2 de verliezersronde op te eisen.

Er werden in totaal drieendertig keer 180 gegooid.  Toon Greebe had de meeste met 8 stuks, gevolgd door Roy van de Griendt met 6 stuks.

Er werden in totaal tien 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Richard van Zijtveld met 147, gevolgd door Sylvano de Bie die 130 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mysterypot zal de volgende dinsdagavond met meer dan 200 euro starten.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot gaat al richting de 850 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagavond.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 2 april.

Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook of de website www.svchc.nl (kopje darts).