Home Regiodarts Peter de Bruin wint Rozenburg Open 2019 en neemt koppositie ranking

Peter de Bruin wint Rozenburg Open 2019 en neemt koppositie ranking

Afgelopen zaterdag werd alweer het zesde darttoernooi georganiseerd meetellend voor de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking 2018-2019. Ditmaal het Rozenburg Open in het Hof van Rozenburg te Rozenburg, waaraan ditmaal slechts 24 spelers deelnamen. Omdat het zo rustig was, betekende dat ook dat diverse spelers goed zaken konden voor de ranking.

Na de gebruikelijke poulefase werd er gestart met de winnaars- en verliezersronde. Winnaar van de verliezersronde werd Sander van Oostenbrugge. Hij bleek in de finale met 4-3 te sterk voor Tiemen Voogd. Verliezend halvefinalisten werden Ricardo Hofman en Gerrit Meeus.

In de winnaarsronde genoeg gegadigden voor de titel, maar grote favorieten als rankingleider Martin Jongejan, Nigel van Milligen, Corné Groeneveld en Nigel Lloyd werden al voor de halvefinales uitgeschakeld. Rene Molendijk heeft daarentegen zijn vorm weer terug gevonden en nadat hij al Gerrit Geelen met 4-0 versloeg in de kwartfinale, bleek hij in de halvefinale ook te sterk voor Marco Flach, 5-3. De tegenstander in de finale werd uiteindelijk Peter de Bruin, die na winst op Tonny Wolfert (4-1) ook met 5-3 te sterk was voor Roy Moerenhout.

De finale tussen de talentvolle Rene Molendijk en de meer ervaren Peter de Bruin bleek een gelijk opgaande finale. De ene na de andere korte leg werd er gefinisht, maar de heren waren zo aan elkaar gewaagd dat de beslissende elfde leg uitsluitsel moest brengen. Hierin was het Peter de Bruin die scorend sterk was en verzilverde zo zijn eerste titel van het seizoen. Daarnaast neemt hij de koppositie over van Martin Jongejan, die ditmaal een minder toernooi kende.

Met nog twee toernooien te gaan (Ooltgensplaat Open 20-04-19 en Rozenburg Darts Classic 22-06-19) is het ongekend spannend welke vijftien heren zich zullen kwalificeren voor het eindtoernooi van de Darts4u Road to the Winmau Ranking 2018-2019. Sowieso is er nog een ding bepalend en dat is dat degene die zich willen kwalificeren, dat zij aan minimaal vier toernooien hebben deelgenomen, waarvan de laatste (Rozenburg Darts Classic op zaterdag 22 juni 2019) verplicht is. Heeft men dus wel aan vier toernooien deelgenomen, maar niet aan de laatste, dan kwalificeert men zich NIET voor het eindtoernooi.

Op dit ogenblik gaat Peter de Bruin aan kop en volgen Martin Jongejan, Roy Moerenhout, Nigel Lloyd, Rene Molendijk, Tonny Wolfert, Sander van Oostenbrugge, Nigel van Milligen, Marco Flach en Tiemen Voogd. Zij zijn de huidige top tien. Daarachter is het spannend, want tussen de nummer 11 en nummer 20 zitten slechts zeventien punten. In deze top 20 vinden we Danny van Trijp, Berry Herks, Lex Tuinenburg, Wesley Plaisier, Daniel Both, Niek Braskamp, John Lokken, Ruud Elshout, Mitchell Schukkmann en Michael Hoogervorst. Waarvan Schukkmann verplicht wordt om aan beide toernooien deel te nemen, dit aangezien hij slechts aan twee toernooien heeft deelgenomen. De anderen hebben er drie of meer gespeeld. Ook de mensen achter de top 20 hebben natuurlijk nog kans om de top vijftien te bereiken, maar dan moet men wel op beide toernooien erg goed presteren.

Bij de dames is het minder spannend. Kyra van Genderen staat nummer een en hoeft alleen nog het laatste toernooi deel te nemen, om zeker te zijn van kwalificatie. Er zijn nog vier dames die slechts aan twee van de zes toernooien hebben deelgenomen. Mochten zij zich willen kwalificeren voor het eindtoernooi, dan betekent dat zij aan de laatste twee toernooien deel moeten nemen. Het gaat hier om Sabrina Jongenotter, Caitlin Klein-Stavast, Mandy Nobel en Marina van der Biezen. De rest van de dames kunnen zich niet meer kwalificeren, maar mogen natuurlijk altijd meedoen aan de laatste twee toernooien, tenslotte is het een open toernooi en is er het nodige prijzengeld te verdienen.

Zoals eerder gezegd zal zaterdag 20 april 2019 het Ooltgensplaat Open georganiseerd worden, ditmaal bij Tamara’s Horeca in Ooltgensplaat, ZH. Hier ligt er een totaal van 800 euro prijzengeld klaar, waarvan de winnaar van het hoofdtoernooi er met 250 euro vandoor gaat. Er zal net als bij elk toernooi gestart worden met een poulefase, waarna de beste van de slechtste gescheiden worden in de winnaars- en verliezersronde.

Voor meer informatie en online inschrijven: www.dartshopkattestaart.nl

DSK RTTW 18-19 – Heren 1

DSK RTTW 18-19 – Dames 1