Home Regiodarts Sylvano de Bie wint 5e CHC dinsdagranking ten koste van Jordy Willems

Sylvano de Bie wint 5e CHC dinsdagranking ten koste van Jordy Willems

Op dinsdagavond 12 maart was het alweer tijd voor de vijfde rankingavond van de veertiende cyclus. Nadat er bij de eerste vier avonden gemiddeld 33 darters zich hadden verzameld, waren er nu 33 spelers aanwezig voor de vijfde rankingavond, dus hadden we een gemiddelde bezetting.

De 33 spelers werden verdeeld over 6 poules van vier, en 3 poules van drie.  Hierdoor was er een van de tien banen beschikbaar om in te gooien. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee van de poule zich voor de winnaarsronde, de overige 15 spelers mochten in de verliezersronde gaan bepalen wie de sterkste zou zijn…

In de eerste halve finale van de winnaarsronde speelden nieuwkomer Jordy Willems en Niels Veldhuizen tegen elkaar. Niels nam door de afwezigheid van lijstaanvoerder Roy van de Griendt de koppositie over, maar daar had Jordy geen boodschap aan; met een whitewash, (4-0) donderde Jordy door naar de finale.

In de tweede halve finale speelden vader en zoon de Bie tegen elkaar. De wedstrijd ging in het begin gelijk op, maar Sylvano nam uiteindelijk het initiatief om zo met 4-2 van vader Richard te winnen.

De finale werd dus gespeeld tussen Sylvano de Bie en Jordy Willems. Sylvano kwam rap 2-0 voor, maar Jordy knokte zich goed terug en kwam op 3-3. Bij de volgende leg maakte hij echter een telfout op de dubbel, en mistte hij nog eens 3 pijlen, hierdoor kon Sylvano profiteren en pakte hij wederom de voorsprong. Het verzet leek daarna bij Jordy gebroken, waarop Sylvano met 5-3 de partij naar zicht toe trok.

Ook in de verliezersronde werd er gestreden voor wat men waard was. In de finale stond een affiche wat winnaarsronde waardig was; Richard van Zijtveld nam het op tegen Dimitry Holowacky. Richard had de ronde ervoor met 3-1 van Wesley Kradolfer gewonnen, terwijl Dimitry Ferry van de Heuvel op een whitewash trakteerde.

In de finale had Richard direct het initiatief, en gaf hij deze niet meer af. Gevolg was dan ook een 4-2 overwinning voor Richard.

Er werden in totaal drieëntwintig keer 180 gegooid.  Richard van Zijtveld had de meeste met 4 stuks, gevold door Sylvano de Bie met 3 stuks.

Er werden in totaal negen 100+ finishes gegooid. De hoogste was voor Jordy Willems met 153, gevolgd door Richard de Bie die 132 uitgooide.

De mystery finish was niet gegooid. De mysterypot zal de volgende dinsdagavond met meer dan 180 euro starten.

De negendarter was niet gegooid! Deze pot gaat al richting de 850 euro en zal mee gaan naar de volgende dinsdagavond.

De volgende ranking zal plaats gaan vinden op dinsdagavond 19 maart.

Inschrijven is wederom tot 19.30, inschrijfgeld bedraagt 6 euro. Voor meer informatie CHC Darts of Leo Hendriks op Facebook of de website www.svchc.nl (kopje darts).