Home Regiodarts Van den Boogaard / Blom winnaars 5e editie Open Snookercafé Vlaardingen Koppels...

Van den Boogaard / Blom winnaars 5e editie Open Snookercafé Vlaardingen Koppels 2019

Zaterdagavond 2 maart was de organisatie van HW Darts weer te gast in Snookercafé Vlaardingen voor wederom een sfeervol koppeltoernooi. Met 29 koppels was de locatie weer goed afgeladen en kon om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald welke koppels mee mochten strijden om de 1e plek van €200,- in de winnaarsronde en welke koppels er genoegen moesten nemen met de kleinere enveloppen in de verliezersronde.

Na het voltooien van de loterij zagen we de koppels Michel Hozeman / Martijn Vermeulen en Michael van der Veer / Quincy den Boer doorstromen naar de finale van de verliezersronde.

Hozeman / Vermeulen hielden in de poulefase Danny Schreurs / Richard Geers onder zich, maar konden niet voorkomen dat Berry Herks / Daniel Geysendorpher en Patrick van den Boogaard / Gino Blom zich wisten te plaatsen voor de winnaarsronde. Deze derde plaats bleek echter wel genoeg voor een bye, waarna zij Melvin van Hulst / Mike de Kruijff met 3-0 versloegen om vervolgens in een spannende halve finale te sterk te zijn voor Ferry Wennekes / Leroy Spil (4-3).

Van der Veer / Den Boer kenden een zeer spannende poulefase, waarin zij door een extra tegenleg werden veroordeeld tot de verliezersronde; Eddy van Deenen / Vissarion Peters en Victor Stip / Danny de Reus eindigden als nummers één en twee, terwijl Ferry Wennekes / Leroy Spil genoegen moesten nemen met een vierde plaats. Echter lieten Van der Veer / Den Boer zich hierdoor niet van de wijs brengen en werden na een bye Collin Vlielander / Lars Klement (3-0) en Danny Schreurs / Richard Geers (4-3) naar het schrijfbord gedirigeerd.

Waar beide koppels er al een spannende halve finale op hadden zitten, bleek ook de finale een gelijkopgaande partij te worden. Hozeman / Vermeulen speelden zich als eerste naar matchpoint en was het aan Van der Veer / Den Boer de taak om ook nu een beslissende laatste leg af te dwingen. Echter staken Hozeman / Vermeulen daar tijdig een stokje voor en sleepten zij met een 5-3 overwinning de eindzege in de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:

Michel Hozeman / Martijn Vermeulen 3-0 Melvin van Hulst / Mike de Kruijff

Fabienne Romelingh / Marian Levai 0-3 Ferry Wennekes / Leroy Spil

Michael van der Veer / Quincy den Boer 3-0 Collin Vlielander / Lars Klement

John Bolluyt / Wilfried Schoneveld 1-3 Danny Schreurs / Richard Geers

Halve finale:

Michel Hozeman / Martijn Vermeulen 4-3 Ferry Wennekes / Leroy Spil

Michael van der Veer / Quincy den Boer 4-3 Danny Schreurs / Richard Geers

Finale:

Michel Hozeman / Martijn Vermeulen 5-3 Michael van der Veer / Quincy den Boer

De poule van Michel Hozeman / Martijn Vermeulen leverde met Berry Herks / Daniel Geysendorpher en Patrick van den Boogaard / Gino Blom ook de finalisten af van de winnaarsronde. Waar Herks / Geysendorpher te sterk waren voor achtereenvolgens Jimmy Verstraeten / Frenk Warnaar (4-2), Ricardo Hofman / Herman Hofman (4-2) en Victor Stip / Danny de Reus (5-0), wisten Van den Boogaard / Blom op hun beurt af te rekenen met Jack Vermaat / Robin Ferdinandus (4-1), Patrick Meeus / Rudi Minnebach (4-2) en Eddy van Deenen / Vissarion Peters (5-3).

Voor Berry was het ondertussen al zijn vierde finaleplaats binnen vijf edities (1x winst), waarbij hij tijdens de vorige editie met Daniel de finale met 5-3 verloor van Zereso Zeverboom / Richard Broer. Zo waren zij nu dus ook vastberaden om deze finale wel winnend af te sluiten en met een 3-1 overwinning op Van den Boogaard / Blom in de poulefase op zak, konden zij met een goed gevoel van start met de finale. Echter startten Van den Boogaard / Blom scherper aan de finale dan Herks / Geysendorpher en speelden zij zichzelf al snel naar een comfortabele voorsprong. Vervolgens bleken de rollen omgedraaid en waren het Van den Boogaard / Blom die ditmaal de kleine kansen misten en Herks / Geysendorpher die er optimaal van profiteerden. Uiteindelijk moest er bij een stand van 5-5 een beslissende laatste leg aan te pas komen, waarin beide koppels de nodige kansen hadden om de partij naar zich toe te trekken. Uiteindelijk bleken Patrick van den Boogaard / Gino Blom de gelukkigen en konden zij met een 6-5 overwinning de 5e editie van de Open Snookercafé Vlaardingen Koppels 2019 op hun naam schrijven en mochten zij de rijkst gevulde enveloppe met €200,- in ontvangst nemen.

Laatste 16:

Berry Herks / Daniel Geysendorpher 4-2 Jimmy Verstraeten / Frenk Warnaar

Jurgen Watson / Danny Django 1-4 Ricardo Hofman / Herman Hofman

Zereso Zeverboom / Raymond van den Ende 4-3 Nigel Dikhoff / Remco Mak

Hans van Hulst / Wiljan van Hulst 0-4 Victor Stip / Danny de Reus

Eddy van Deenen / Vissarion Peters 4-1 Carlo Malta / Jelle Kort

Ans Romelingh / Wesley Plaisier 3-4 Lesley van Schijndel / Hans in ’t Veld

Patrick Meeus / Rudi Minnebach 4-2 Marvin van Velzen / Keanu van Velzen

Jack Vermaat / Robin Ferdinandus 1-4 Patrick van den Boogaard / Gino Blom

Kwartfinale:

Berry Herks / Daniel Geysendorpher 4-2 Ricardo Hofman / Herman Hofman

Zereso Zeverboom / Raymond van den Ende 2-4 Victor Stip / Danny de Reus

Eddy van Deenen / Vissarion Peters 4-2 Lesley van Schijndel / Hans in ’t Veld

Patrick Meeus / Rudi Minnebach 1-4 Patrick van den Boogaard / Gino Blom

Halve finale:

Berry Herks / Daniel Geysendorpher 5-0 Victor Stip / Danny de Reus

Eddy van Deenen / Vissarion Peters 3-5 Patrick van den Boogaard / Gino Blom

Finale:

Berry Herks / Daniel Geysendorpher 5-6 Patrick van den Boogaard / Gino Blom

Daarnaast had Daniel Geysendorpher met 6 stuks het grootste aandeel in de 33 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish ditmaal bleef steken op 118 van Eddy van Deenen.

Donderdag 30 mei zal tijdens hemelvaartsdag ons volgende toernooi plaatsvinden in Snookercafé Vlaardingen, welke in zowel een koppel als single formaat zal worden afgewerkt.  Meer informatie volgt binnenkort op onze Facebookpagina HW Darts.

Tot dan!