Home Regiodarts Van den Boogaard winnaar 1e HW Django Moneydarts Classic 2019

Van den Boogaard winnaar 1e HW Django Moneydarts Classic 2019

Zaterdagavond 16 maart was de organisatie van HW Darts na een half jaar van afwezigheid weer aanwezig in Café Merwehof te Dordrecht voor weer een sfeervol singletoernooi, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €150,-, de 7 overige enveloppen en de 4 bonusprijzen. Met 50 deelnemers was de locatie weer goed gevuld en konden we tijdig van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie er in de winnaars- of verliezersronde verder mocht gaan strijden.

 

Nadat de prijzen van de loterij waren onderverdeeld en iedereen genoten had van de geserveerde lekkernijen konden we verder met de knock-outfase, waarin we Berry Herks en Dylan van Schijndel zagen doorstromen naar de finale van de verliezersronde.

 

Berry moest in zijn poule genoegen nemen met een derde plaats onder Erik van Rijswijk en Freddy de Geus, maar boven Maurice Le Grand. Deze derde plaats bleek genoeg voor een bye, waarna hij geen leg meer afstond aan achtereenvolgens Jeffrey van Ginneken (2-0), Stefano van Engelen (3-0) en Dylan Sprangers (4-0).

 

Ook Dylan werd veroordeeld tot de derde plaats in zijn poule na een winstpartij op Richard de Jong en nederlagen tegen Patrick van den Boogaard en Nick Buyks. In tegenstelling tot Berry mocht hij wel direct aan de ockey verschijnen, waarin hij zich niet liet verrassen door Gerrit Geelen (2-0), Carlos de Jong (2-0), Frenk Warnaar (3-1) en Ad Kromeich (4-1).

 

Echter had Berry in de finale het beste van het spel en had Dylan de nodige moeite om Berry onder druk te houden. Weliswaar slaagde Dylan er nog in om twee legs te pakken, maar moest hij de overige vijf legs aan Berry overlaten, die zodoende met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

 

 

Kwartfinale:

Stefano van Engelen 0-3 Berry Herks

Dylan Sprangers 3-0 Kevin Kruijthoff

Dylan van Schijndel 3-1 Frenk Warnaar

Ad Kromeich 3-1 Michael Cohen

 

Halve finale:

Berry Herks 4-0 Dylan Sprangers

Dylan van Schijndel 4-1 Ad Kromeich

 

Finale:

Berry Herks 5-2 Dylan van Schijndel

 

 

In de winnaarsronde leverde de poule van Dylan met Patrick van den Boogaard nog een finalist af. Zoals eerder vermeld sloot hij zijn poule als winnaar af, waarna hij zich met solide spel naar de finale wist te spelen ten kosten van Joey Rus Hartland (3-0), Ludovic Rubais (3-1), Eddy Merlijn (4-3) en Brian Raman (5-1).

 

Daarin wachtte Jisse de Boer, die net als Patrick zijn poule als de nummer één afsloot. Hierin bleek hij te sterk voor Eddy Merlijn, Stefano van Engelen en Marcel Kruithof, waarna hij in de knock-outfase de nodige spannende momenten de baas was en na een bye Ted Carbone (3-1), Jean-Pierre Delcourt (4-3) en Nicolay van der Hoek (5-3) wist te verschalken.

 

In de finale was het Patrick die het spel domineerde en kwam Jisse vaak een beurt te kort om de spanning in het scoreverloop te behouden. Een whitewash wist hij nog af te wenden, maar meer zat er helaas niet in. Zodoende was het Patrick van den Boogaard die met een klinkende 6-1 zege de 1e editie van de HW Django Moneydarts Classic 2019 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €150,- in ontvangst mocht nemen.

 

 

Laatste 16:

Jisse de Boer 3-2 Ted Carbone

Erik van Rijswijk 2-3 Jean-Pierre Delcourt

Nicolay van der Hoek 3-2 Ferry Wennekes

Winston van de Graaf 0-3 Thom van den Herik

Ludovic Rubais 1-3 Patrick van den Boogaard

Peter Klein 1-3 Eddy Merlijn

Viggo van der Kuijl 2-3 Nigel van Milligen

Brian Raman 3-2 Freddy de Geus

 

Kwartfinale:

Jisse de Boer 4-3 Jean-Pierre Delcourt

Nicolay van der Hoek 4-3 Thom van den Herik

Patrick van den Boogaard 4-3 Eddy Merlijn

Nigel van Milligen 2-4 Brian Raman

 

Halve finale:

Jisse de Boer 5-3 Nicolay van der Hoek

Patrick van den Boogaard 5-1 Brian Raman

 

Finale:

Jisse de Boer 1-6 Patrick van den Boogaard

 

 

Daarnaast hadden Berry Herks en Jisse de Boer met ieder 5 stuks het grootste aandeel in de 43 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 141 uit handen kwam van Nigel van Milligen. Melissa Arendse was verantwoordelijk voor de hoogste dames finish met 60 en Sheila de Man werd beste dame met een 9e plaats in de verliezersronde.

 

Ons volgende weekendtoernooi staat gepland op zaterdagavond 13 april in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarbij er in koppelformaat (501/Tactic/Choice)  gestreden zal worden om de minimale hoofdprijs van €150,- en de overige enveloppen.

 

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

 

Tot dan!