Van Trijp winnaar 46e HW Django Moneydarts 2018, Helsemans runner-up Regiodarts
Regiodarts

Van Trijp winnaar 46e HW Django Moneydarts 2018, Helsemans runner-up

Van Trijp winnaar 46e HW Django Moneydarts 2018, Helsemans runner-up

Woensdagavond 8 augustus was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal verwelkomde de organisatie van HW Darts 22 deelnemers die mochten gaan uitmaken in een poulefase wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

In de verliezersronde slaagde Nigel Dikhoff erin om net als vorige week een finaleplaats te bemachtigen. Na een 3e plaats in de poule achter Wesley van Trijp en Dominique Kudret, maar voor Melissa van Puffelen, stond hij in de knock-outfase nog maar 1 leg af aan Tiemen Lateur (3-1), waarna Gerrit Geelen geen leg werd gegund (4-0).

Aan de andere kant van het schema wist Michael Cohen zich te revancheren van eveneens een 3e plaats in de poule. Hij hield Gerrit Geelen onder zich, maar moest toezien hoe Freddy de Geus en Gianni Verkaemer doorstroomden naar de winnaarsronde, waarna hij in de knock-outfase korte metten maakte met Melissa van Puffelen (3-0) en Mike de Kruijff (4-1).

Waar Nigel vorige week nog de finale van de verliezersronde met 5-0 verloor van Wesley van Trijp, waren de rollen nu voor hem omgedraaid. Michael was niet in staat om voldoende tegengas te geven en Nigel maakte daar dankbaar gebruik van. Zodoende was het Nigel die met een 5-0 whitewash de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:

Mike de Kruijff 3-0 Joey Jaspers

Michael Cohen 3-0 Melissa van Puffelen

Nigel Dikhoff 3-1 Tiemen Lateur

Mandy Nobel 2-3 Gerrit Geelen

Halve finale:

Mike de Kruijff 1-4 Michael Cohen

Nigel Dikhoff 4-0 Gerrit Geelen

Finale:

Michael Cohen 0-5 Nigel Dikhoff

In de winnaarsronde wist Andrew Helsemans na de 42e editie direct bij zijn tweede optreden zijn tweede finaleplaats af te dwingen (1x winst). Na een sterk begin in de poule, waarin hij in dubbele confrontaties met Robert Krijthe en Tiemen Lateur geen leg afstond, wist ook Berry Herks in de knock-outfase geen leg te winnen van Andrew (4-0). Vervolgens wisten Wesley van Trijp (4-2) en Nigel van Milligen (5-2) wel de eerste legs van Andrew te pakken, maar waren zij ook niet bij machten om hem af te stoppen.

Aan de andere kant van het schema verschafte Danny van Trijp zich de mogelijkheid om zijn 15e eindzege op de HW Django Moneydartscyclus bij te mogen schrijven. Ondanks een tweede plaats in de poule achter Nigel van Milligen, maar voor Herman Sprangers en Taco van Delft, beschikte hij weer over de juiste vorm van de avond en schakelde hij achtereenvolgens Dominique Kudret (4-1), Freddy de Geus (4-0) en Patrick van den Boogaard uit (5-2).

Waar Andrew in de finale van de 42e editie nog met een ruime cijfers wist te winnen van Patrick van den Boogaard (6-2), had hij nu een zwaardere kluif aan Danny. De eerste 2 legs werden evenredig verdeeld, waarna Danny al direct de eerste break wist te plaatsen en 3-1 wist voor te komen. De volgende 2 legs gingen weer om en om en was het Andrew die nu de break terug wist te plaatsen, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken (4-4). Danny brak vervolgens weer terug met een 15-darter, waarna hij een 12-darter met een 123 finish wist te gooien voor de wedstrijd. Zodoende was het Danny van Trijp die zijn 15e eindzege wist bij te boeken op de 46e HW Django Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:

Patrick van den Boogaard 4-0 Robert Krijthe

Freddy de Geus 0-4 Danny van Trijp

Wesley van Trijp 2-4 Andrew Helsemans

Nigel van Milligen 4-2 Wesley van Beekum

Halve finale:

Patrick van den Boogaard 2-5 Danny van Trijp

Andrew Helsemans 5-2 Nigel van Milligen

Finale:

Danny van Trijp (87,64) 6-4 Andrew Helsemans (81,65)

Daarnaast had Andrew Helsemans met 12 stuks het grootste aandeel in de 39 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 148 uit handen kwam van Nigel Dikhoff. Beste dame werd Mandy Nobel met een 5e plaats in de verliezersronde.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws