Wesley Plaisier wint Dartshop Kattestaart Open, Zeverboom tweede Regiodarts
Regiodarts

Wesley Plaisier wint Dartshop Kattestaart Open, Zeverboom tweede

Wesley Plaisier wint Dartshop Kattestaart Open, Zeverboom tweede

Afgelopen zaterdag werd de eerste editie van het Dartshop Kattestaart Open gehouden in de Victoriahal te Dirksland. Dit toernooi telde mee voor de SVIK Ranking, maar was ook het eerste meetellende toernooi voor de Dartshop Kattestaart Road to the World Masters Ranking 2019-2020. De beste 16 heren en 8 dames van deze laatstgenoemde ranking zullen zich kwalificeren voor het Prodarts Europe Eindtoernooi en de winnaar en winnares van dit eindtoernooi kwalificeren zich voor de One80 L-Style World Masters 2020 en voor het kwalificatietoernooi voor het BDO Wereldkampioenschap 2020.

Vergeleken met de start van vorig jaar mistte we nog al wat namen, neemt niet weg dat er altijd weer nieuwe namen aanwezig op zullen staan. Nieuwe spelers met nieuwe doelstellingen en die mochten we dan ook verwelkomen in de Victoriahal te Dirksland.

Nederlands Kampioen Wesley Plaisier wist wel de weg te vinden naar de start van deze ranking en liet dan ook zien waarom hij Nederlands Kampioen is. Na de poulefase versloeg Quincy de Boer, Robert Tober en Donny Scheurwater. In een spannende finale versloeg hij in de laatste leg Zereso Zeverboom en verzekerde Plaisier zich hiermee van het nodige prijzengeld en de koppositie op de Dartshop Kattestaart Road to the World Masters Ranking.

De verliezersronde bleek een prooi voor Raymond van den Ende, die met 4-1 te sterk was voor Daniel Both in de finale. De hoogste finish van de avond kwam uit handen van Tiemen Voogd, die 160 wist te finishen. Er werd achttien maal 180 gegooid, waarvan Berry Herks de groot verbruiker werd met vijf stuks.

Eerstvolgende toernooi meetellend voor de Dartshop Kattestaart Road to the World Masters Ranking is de Rozenburg Masters 2019. Deze wordt gehouden op zondag 27 oktober 2019 om 13:00 uur in Het Hof van Rozenburg te Rozenburg, ZH. Voor meer informatie hierover of voorinschrijven verwijzen we u graag door naar www.dartshopkattestaart.nl

Dartshop Kattestaart Open 2019

Uitslagen
Laatste 16
Danny Blok bye
Tiemen Voogd – Rene Molendijk 3-1
Zereso Zeverboom – Roy Moerenhout 3-1
Tonny Wolfert – Arend Horseling 3-1
Robert Tober bye
Wesley Plaisier – Quincy de Boer 3-0
Berry Herks – Martin Jongejan 3-1
Lex Tuinenburg – Donny Scheurwater 0-3

Kwartfinale
Danny Blok – Tiemen Voogd 1-3
Zereso Zeverboom – Tonny Wolfert 3-1
Robert Tober – Wesley Plaisier 0-3
Berry Herks – Donny Scheurwater 2-3

Halve finale
Tiemen Voogd – Zereso Zeverboom 3-4
Wesley Plaisier – Donny Scheurwater 4-1

Finale
Zereso Zeverboom – Wesley Plaisier 3-4

Tekst en foto onderaan: John Lokken

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws