Home Regiodarts Wesley Plaisier wint eerste editie Ooltgensplaat Open

Wesley Plaisier wint eerste editie Ooltgensplaat Open

2018-12-16 NK Darts 2018 Barneveld

Afgelopen zaterdag werd de eerste editie van het Ooltgensplaat Open gehouden bij Tamara’s Horeca in Ooltgensplaat. Dit toernooi is de opvolger van het Open De Plaet, die jaren terug georganiseerd werd door de gelijknamige dartvereniging, die helaas niet meer bestaat. Het is de bedoeling dat het Ooltgensplaat Open een terugkerend evenement wordt, daarom dat er deze editie gelijk al een totale prijzenpot van 800 euro beschikbaar werd gemaakt.

Helaas konden we deze eerste editie slechts 39 darters (33 heren en 6 dames) ontvangen, maar dit kwam mede door het warme weer en omdat dit een paasweekend was. Neemt niet weg dat deze personen allemaal genoten hebben van het darten deze avond, tenslotte werd er net als bij elk toernooi gestart met de groepsfase en werd er daarna een winnaars- en verliezersronde afgewerkt.

Deze 39 darters speelden naast het prijzengeld ook voor de nodige punten, tenslotte telde dit toernooi ook mee voor de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking. Op deze ranking zullen de beste vijftien heren en beste acht dames zich kwalificeren voor het eindtoernooi, die zondag 14 juli 2019 gespeeld zal worden in de Achterhoek bij Café FF naar Steef te Hummelo. Deze vijftien heren en zeven dames moeten wel voldoen aan de volgende criteria. Zij moeten deelgenomen hebben aan minimaal vier rankingtoernooien, waarvan de laatste op zaterdag 22 juni 2019 – Rozenburg Darts Classic – verplicht is om deel te nemen. Daarnaast mogen zij niet in het bezit zijn van een PDC Tourcard. Tijdens het eindtoernooi zullen zij het o.a. opnemen tegen spelers uit de regio Twente, de Achterhoek, Limburg en Flevoland, waar ook dezelfde soort rankings zijn georganiseerd.

Dus het bleek een spannende avond, zo waren er de nodige spelers die deze avond niet aanwezig waren en dus bleek er aan het einde van de avond een flinke verschuiving plaats te hebben gevonden op de ranking.

In de finale van de verliezersronde waren het thuisspeler Luc Gebuijs en BDO-scheidsrechter Marco Meijer die het tegen elkaar opnamen. Meijer speelde de gehele dag erg sterk, maar moest toch echt zijn meerdere erkennen deze avond in Luc Gebuijs, die eerder ook al de hoogste finish van de avond, 148, wist te raken. Gedeeld derde in deze verliezersronde werden Claudia van Driel en Sabrina Jongenotter.

Het aparte damestoernooi werd deze avond gewonnen door Sabrina Jongenotter, dit deed zij door in de finale met 3-1 te winnen van Carlein de Vos, die eerder de winnaarsronde van het hoofdtoernooi wist te halen.

In de belangrijke winnaarsronde van het hoofdtoernooi bleek het weer een toernooi vol verrassingen. Zo wist Corne Groeneveld al in een vroeg stadium te winnen van Tonny Wolfert en was hij later ook te sterk voor Nigel van Milligen. Daarnaast versloeg Wesley Schols voormalig jeugdinternational Ronnie Bredewoud en een ronde later rankingleider Peter de Bruin. In de halvefinale vonden we eerder genoemde Corne Groeneveld die hier te kort kwam tegen Nederlands Kampioen Wesley Plaisier en bleek Roy Moerenhout niet koelbloedig genoeg tegen Wesley Schols. De finale tussen Plaisier en Schols bleek een niet al te spannende, want bij Schols was de koek op en kon hij het scorende vermogen van Plaisier niet bijbenen. Zo wist Plaisier dan ook met 5-1 te winnen en mag hij zich de eerste winnaar van het Ooltgensplaat Open noemen.

Uitslagen Ooltgensplaat Open

Laatste 16

Wesley Plaisier – Ton van der Steen = 3-0

Tiemen Voogd – Rene Molendijk = 1-3

Nigel van Milligen – Sander van Oostenbrugge = 3-0

Tonny Wolfert – Corne Groeneveld = 0-3

Ronnie Bredewoud – Wesley Schols = 0-3

Peter de Bruin – John Lokken = 3-1

Roy Moerenhout – Nigel Dikhoff = 3-0

Daniel Both – Wilbert Beijen = 1-3

Kwartfinale

Wesley Plaisier – Rene Molendijk = 3-1

Nigel van Milligen – Corne Groeneveld = 0-3

Wesley Schols – Peter de Bruin = 3-2

Roy Moerenhout – Wilbert Beijen = 3-1

Verliezers 25 euro

Halvefinale

Wesley Plaisier – Corne Groeneveld = 4-1

Wesley Schols – Roy Moerenhout = 4-3

Verliezers 75 euro

Finale

Wesley Plaisier – Wesley Schols = 5-1

Winnaar 250 euro # Verliezer 150 euro

Wat houdt dit alles in voor de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking met nu nog maar een toernooi voor de boeg?

Zoals eerder gezegd zal het laatste rankingtoernooi, de Rozenburg Darts Classic, gespeeld worden op zaterdag 22 juni in ’t Hof van Rozenburg te Rozenburg. Voor degene die zich willen kwalificeren voor het Road to the Winmau Eindtoernooi geldt, dat zij moeten deelnemen aan dit laatste toernooi en in totaal aan minimaal vier toernooien hebben deelgenomen (geldt voor heren en dames).

Bij de dames zijn er slechts twee dames, die voldoen aan de criteria, mits zij aan het laatste toernooi deelnemen. Dit zijn Kyra van Genderen en Sabrina Jongenotter, voor hun dus zaak dat ze er bij zijn tijdens de Rozenburg Darts Classic en kwalificeren zij zich voor het eindtoernooi, die zondag 14 juli 2019 in Hummelo wordt gespeeld.

Bij de heren is het heel wat spannender, tenslotte hebben er maar liefst 126 verschillende heren deelgenomen en is er hiervan echt een grote groep (+/- 40 spelers) geweest, die echt de ranking gevolgd hebben. Op papier zou nummer 26 van de ranking (Marco Minheere) zich nog kunnen kwalificeren, maar dan moet hij het toernooi winnen en moeten sommige andere zich niet inschrijven en andere minimale punten halen. In theorie is het dus nog mogelijk voor een flinke groep, maar over enkele personen kunnen we wel al zeggen dat ze er honderd procent zijn. Dit geldt voor Peter de Bruin (1), Roy Moerenhout (2), Martin Jongejan (3), Rene Molendijk (4), Nigel Lloyd (5), Tonny Wolfert (6), Nigel van Milligen (7) en Sander van Oostenbrugge (8). De andere spelers moeten gewoon aanwezig zijn of de nodige punten pakken om bij die laatste vijftien van de ranking te komen. Op dit ogenblik zijn dit Tiemen Voogd (9), Wesley Plaisier (10), Marco Flach (11), Lex Tuinenburg (12), Daniel Both (13), Danny van Trijp (14) en Corne Groeneveld (15). Achtervolgend zijn John Lokken (16), Berry Herks (17), Danny Blok (19), Niek Braskamp (20), Ruud Elshout (21), Michael Hoogervorst (23), Nigel Dickhoff (25) en Marco Minheere (26). Wesley Schols (18), Mitchell Schukkmann (22) en Peter Klein (24) namen aan te weinig toernooien deel, waardoor zij zich niet meer kunnen kwalificeren voor het eindtoernooi.

Meer informatie of om in te schrijven voor de Rozenburg Darts Classic kan via: www.dartshopkattestaart.nl

DSK RTTW 18-19 – Heren 1

DSK RTTW 18-19 – Dames 1