Wolfert en Kamp pakken de titels op Open Svik 2022 Regiodarts
Regiodarts

Wolfert en Kamp pakken de titels op Open Svik 2022

Wolfert en Kamp pakken de titels op Open Svik 2022

Zaterdag 22-10-2022 was de Victoriahal te Dirksland het decor voor het Open Svik 2022 dartstoernooi. Waar het eerste toernooi nog een rustige was qua aantal, was het vandaag een gezellige drukte. 52 Deelnemers deden mee aan het toernooi en een paar handje vol kijkers er bij leverde een ZEER gezellige dag op.

Zoals bij de meeste wel bekend spelen we in totaal een 20 losse open toernooien voor een ieder toegankelijk. Deze toernooien zijn de aanloop naar de op 25 november 2023 georganiseerde MISSION Zuid West Nederlandse Dart Masters 23 met maar liefst €7000,- aan prijzengeld, 64 deelnemers mogen daar aan meedoen op basis van ranking punten, of doormiddel van 1 toernooizege te boeken. Ook spelen de beste 8 dames een apart toernooi, de plaatsing van de dames geschied door bij elk open plaatsingstoernooi een aparte gratis dames ronde te spelen waar zij de nodige punten kunnen verdienen. Onze dank gaat uit naar onze sponsoren die dit alles mogelijk maken VDH, Mission, D&More, Designa, KCM en IQ Select.

En speciale dank aan onze toernooi partner SVIK die mee geholpen heeft het toernooi tot een suc6 te maken.

Zoals gezegd melde 52 deelnemers zich aan de wedstrijdtafel. Sommige speelden ook het ingooi koppel toernooi, wat een paar uurtjes voor de singels startte. 14 koppels deden er mee met het ingooi koppel toernooi. De winnaars van het koppeltoernooi werden Corne Groeneveld en Rene Molendijk. Zij wisten te winnen van Roy Moerenhout en Tonny Wolfert.

Het singel toernooi werd gestart zoals we altijd doen doormiddel van het spelen van de poules. 13 poule van 4 (bo3) .

Na de poule fase mochten de wat minder gelukkige spelers hun pijlen richten op de VR, hierin zagen we nieuwkomer in de cyclus Michel de Pan zijn wil aan een ieder opleggen. 2 legs werden er maar verloren. De finale won Michel van Johan Netten met 3-1, Johan, die in de 4 wedstrijden vooraf aan de finale maar 1 leg verloor was dus lekker op dreef, maar kwam in de finale tekort. Zodoende dus de winst voor Michel.

De spelers die wat meer dubbels wisten te raken in de poule (het zij door kunde of met wat geluk?) gingen zoals gebruikelijk naar de WR. Roy Moerenhout wist in de 2e ronde Martin Jongejan met 3-2 naar het schrijfbord te sturen. Maar een ronde later deed Corne Groeneveld datzelfde met Roy. Meteen al vuurwerk in de eerste paar rondes dus. Good Old Tonny Wolfert zat in de onderkant van het schema. En kreeg in de 2e ronde een zeer gretige en scherpe Maurits Saarloos tegen zich, en kwam maar net met de schrik vrij, 3-2 en Tonny door. De volgende ronde werd Sander Teijn met maar 1 leg tegen verslagen, en in de halve finale was het een Dirksland’s onderonsje met Tiemen Voogd, deze wist geen leg te winnen, Tonny werd scherper en scherper. De finale mocht Tonny aantreden tegen Corne Groeneveld, die geen kind had aan Dirkjan Bijl in de halve finale, (4-0). Corne deed alles goed, speelde sterk, grote scores, dubbels snel uit… en dan bij een stand van 3-1 achter begint Tonny werkelijk alles te raken wat je maar kan raken. Corne op een finish om 4-1 te maken, maar nee Tonny gooit 2x trip 20 en een strakke bull. 3-2 Tonny gooit vervolgens nog een 100+ finish en 3-3 en bleef zeer sterk gooien, 2 legs later staat de uitslag op het bord 5-3 Tonny, dit spektakel werd vakkundig geschreven door Gert-Jan Bakker, die zo’n finale niet erg vind om te schrijven.

Het was dus Tonny die zich bij de 2e poging wist te plaatsen voor de Mission Zuid West Nederlandse Dart Masters 2023.

Wij als organisatie willen iedereen bedanken voor de zeer gezellige dag en hopen jullie de volgende keer weer te zien, want wij kunnen van alles organiseren, maar het zijn de spelers die we nodig hebben om er een gezellige dag van te maken.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws