Home Nederland Hoofdnieuws Hong Kong wint Soft Darts World Cup door 4-2 overwinning op Japan

Hong Kong wint Soft Darts World Cup door 4-2 overwinning op Japan

Op 27 april 2019 werd wederom een van de belangrijkste toernooien in het softtipdarts gehouden: de Soft Darts World Cup. Tijdens dit toernooi streden 15 landen met teams van vier tot zes darters om de titel. Het toernooi werd dit jaar gehouden in Kuala Lumpur, Maleisië, waar op 28 april ook de eerste ronde van het grote softtiptoernooi ‘The World’ gehouden wordt.

De World Cup wordt gespeeld in vier poules, waarna de nummers één en twee uit de poules doorgaan naar een knock-out systeem. Uit de poulefase gingen Hong Kong, Australië, Spanje, Singapore, het Verenigd Koninkrijk, Macau, Japan en de Filipijnen door. Hong Kong won van Australië met 4-3, Singapore pakte met 4-1 de winst op het Verenigd Koninkrijk, Japan won met 4-2 van Macau en het Filipijnse team was soeverein tegen Spanje door met 4-0 te winnen.

Nadat de spelers uit de Filipijnen met 4-1 de derde plaats pakten door van Singapore te winnen, troffen Hong Kong en Japan elkaar in de finale. De verwachtingen bij team Japan waren hoog, aangezien zij de titelverdedigers waren. Team Hong Kong speelde echter een geweldige wedstrijd waarbij vooral Cathy Leung opviel. Zij speelde een ijzersterke partij tegen Mikuru Suzuki, waardoor haar team uit kon lopen naar 3-2. Ook Royden Lam (foto) speelde zeer constant.

Team Hong Kong neemt een prijs van 20.000 US Dollar mee naar huis. Japan krijgt als runner-up 10.000 US Dollar.

Aan de World Cup deden enkele bekende darters mee onder wie Paul Lim, Fallon Sherrock, Corrine Hammond, Mikuru Suzuki en Tony Martin