Home Specials Speler in the spotlight: de Engelsman Adrian “The Conqueror” Gray

Speler in the spotlight: de Engelsman Adrian “The Conqueror” Gray

Dartfreakz gaat vanaf heden weer aandacht steken aan de vaste rubrieken “Helden van de Dartsport” en “Speler in de Spotlight”. Ditmaal is de Engelsman Adrian Gray de man die in de spotlight wordt gezet. Deze 33-jarige darter neemt vanaf 2002 al deel aan PDC-toernooien en speelde zeker niet onverdienstelijk al die jaren.

Toch zal men zich afvragen waarom deze niet al te bekende Engelsman in de spotlight wordt gezet?!?! Deze Adrian Gray speelt niet alleen zijn wedstrijden bij de PDC, maar heeft zich sinds vorig jaar ook toegelegd op het Softtipdarts en dat gaat hem duidelijk goed af. Zo wist hij vorige maand het eerste toernooi van The World Soft Darts World Championship 2014 winnend af te sluiten door in de finale de Japanner Yuji Eguchi te verslaan. Eerder versloeg hij ook al de Softtip-specialisten Boris Krcmar (Kroatië) en M Hashimoto (Japan) in het toernooi. Het mag dus duidelijk zijn dat de man uit St.Leonards-on-Sea in een jaar tijd flinke stappen heeft gemaakt binnen het Softtipdarts. 

In 2002 begon Adrian Gray bij de PDC met het spelen van alle UK Open Regional Finals. Door goede resultaten wist hij zich te kwalificeren voor de allereerste editie van het UK Open in 2003. Na overwinningen op Norman Fletcher (5-1), Steve Johnson (5-3) en Colin Lloyd (8-7) zette Gray zijn beste resultaat ooit op een UK Open neer met een plaats bij de laatste zestien. Dit bleek namelijk zijn eindstation, omdat hij niet voorbij de altijd lastige Dave Smith (6-9) kwam.

 DARTS

In die begin periode bij de PDC werd de Engelsman gezien als een groot talent voor de toekomst, zeker nadat hij in 2007 in de eerste ronde van de World Grand Prix wist te winnen van Phil Taylor (2-0). In dat toernooi versloeg hij ook nog Andy Smith met 3-1, alvorens hij in de kwartfinale verloor van meervoudig wereldkampioen John Part (2-4).  De jaren daarop is de talentvolle Gray een vaste klant op de tv-toernooien toch blijven de kwartfinaleplaatsen World Grand Prix van 2007 en de Las Vegas Desert Classic van 2008 zijn beste resultaat. Op laatst genoemde toernooi verslaat hij in de eerste ronde Wayne Mardle met 6-4 en in de tweede ronde bleek hij met 8-3 te sterk voor Sam Rooney, voordat hij in de kwartfinale geklopt werd door Phil Taylor (11-4).

De laatste jaren bleven de resultaten uit voor “The Conqueror” en zocht hij eigenlijk een nieuwe uitdaging in het darts. Dat heeft hem vorig jaar dan ook doen besluiten om deel te nemen aan The World Soft Dart World Championship. Hij neemt dat eerste jaar deel aan vier van de acht rankingtoernooien en eindigt uiteindelijk op de 21e plaats. Op het finaletoernooi werd hij bij de laatste 32 uitgeschakeld, maar dit seizoen zal hij zeker zijn revanche krijgen en misschien kan hij vaker stunten op de rankingtoernooien van The World. Afgelopen maand is in ieder geval de eerste stap gezet voor Adrian Gray (ook bekend omdat hij altijd zijn kraag omhoog heeft staan) en na dit resultaat zal Gray ongetwijfeld deelnemen aan alle toernooien die meetellen voor The World Ranking. Het is dan ook zeker dat Gray meedoet aan het tweede rankingtoernooi, die gehouden wordt op 15 juni 2014 in het Franse La Rochelle. Dartfreakz is in ieder geval benieuwd wat deze Adrian Gray nog meer in petto heeft de komende maanden…..

Adrian Gray Adrian Gray - The World Adrian Gray in action