Tweede helft L16 WSDC met o.a. voormalige wereldkampioenen Specials
Specials

Tweede helft L16 WSDC met o.a. voormalige wereldkampioenen

Zaterdagavond genoten we weer van oude garde spelers. De tweede helft van de laatste zestien werd afgewerkt op de World Seniors Darts Championship 2023.

Onder meer diverse voormalige wereldkampioenen kwamen in actie: Scott Mitchell, Martin Adams, Phil Taylor, John Part.
De avond ging van start met de partij tussen Robert Thornton en Scott Mitchell. Daarna kruisten Martin Adams en de Amerikaan Leonard Gates, die onlangs deelnam aan het wereldkampioenschap, de degens. Zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor nam het op tegen Darren Johnson. De laatste 16 sessie werd afgesloten met het duel tussen drievoudig wereldkampioen John Parts en Darren Johnson.

Hieronder zijn de verslagen en uitslagen van de partijen te zien. De partijen werden gespeeld over best of 5 sets cq first to 3 sets. De sets gaan over best of 5 legs cq first to 3 legs. De wedstrijden worden live uitgezonden op RTL7.

Tweede helft laatste 16

Robert Thornton (90.43) 3-0 Scott Mitchel (84.73) (3-2), (3-2), (3-1)
Beide mannen gooien de maximale score in leg 1. Mitchel trekt aan het langste eind met zijn 56 finish en behoudt zijn leg. The Thorn maakt gelijk met zijn 60 finish. Het komt tot een beslissende leg waarin Thornton aan het langste eind trekt.
De eerste twee legs van set twee worden verdeeld. Met een 116 finish maakt Mitchell gelijk, waarna hij met 80 op voorsprong komt terwijl Thornton met 170 stond te wachten. Ook deze set komt tot 2-2 en ook ditmaal is Thornton de sterkste.
Met shanghai wordt het 1-0 voor Scotty Dog in leg 1 van set 3. Het blijft echter bij deze leg. De Schot wint de volgende legs en is winnaar van de partij.

Martin Adams (87.17) 0-3 Leonard Gates (96.90) (2-3), (1-3), (1-3)
Wolfie begint en behoudt zijn leg met een 24 finish, waarna hij breekt met zijn 12 finish. Gates breekt meteen terug met zijn 40 finish en is op het scorebord, waarna hij met een 101 finish gelijkmaakt. In leg 5 gooit de Amerikaan zijn 107 finish uit en leg 1 is op zak. Gates komt op 2-0 in de tweede set. Met een 61 finish voorkomt Adams een whitewash. Met een 91 finish is ook deze set een prooi voor Gates. Na onder meer een 122 finish komt Gates ook in set 3 op een 2-0 voorsprong. Wolfie verlengt de partij maar in de volgende leg maakt de Amerikaan het af.

Phil Taylor (83.93) 3-1 Darren Johnson (80.13) (3-2), (1-3), (3-1), (3-0)
Johnson begint en behoudt zijn leg. The Power maakt gelijk met d4. Het komt tot een beslissende waarin Taylor aan het langste eind trekt met d5. Met d10 wordt het 1-0 in set 2 voor Phil Taylor. Taylor mist zijn 97 finish, zijn tegenstander gooit zijn 38 finish uit en maakt gelijk. Nadat Taylor zijn 89 finish niet benut, kan Johnson niet breken. Toch kan hij het weer proberen en met d10 breekt hij voor de 2-1. Hij wint ook de volgende leg en het is 1-1 in sets. Johnson laat 1-0 noteren in leg 1 van set 3. Met hangen en wurgen maakt de 16-voudig wereldkampioen gelijk. Maar hij herstelt zich door met een prachtige 161 finish zijn tweede leg te pakken. Met d4 weet Taylor de set te pakken Het wordt 2-0 voor The Power in set 4, na finishes van 28 en 32. Via een whitewash is de zege een feit.

John Part (80.88) 3-2 Darryl Fitton (78.53) (3-1), (2-3), (1-3), (3-2), (0-3)
Darth Maple begint en behoudt zijn leg. In de volgende leg mist Fitton zijn 32 finish maar hij kan terugkomen aangezien zijn opponent nog ver weg is. Hij benut zijn finish nu wel en het is gelijk. Met finishes van 20 en 60 finish wint John Part de set. De eerste twee legs van set twee gaan met de darts mee. The Dazzler komt op voorsprong met zijn 40 checkout. Part misrekent zich op zijn 119 finish maar kan toch terugkomen en deze finish benutten. Fitton maakt gelijk in sets met zijn 44 finish. De Canadees start leg 3 met winst in de eerste leg. Hij kan echter geen leg meer naar zich toetrekekn in deze set. Part knokt verder door de twee eerste legs van set vier naar zich toe te trekken. Met een 40 finish voorkomt de Engelsman een oorwassing. Part wint de set met zijn 74 finish en de set-stand is gelijk. In de beslissende set heeft Darth Maple niets te zeggen. Hij krijgt een whitewash om de oren en ligt zodoende uit het toernooi.