Home Uncategorized Sunparks Masters: Scott Mitchell en Sharon Prins pakken 2013-titels

Sunparks Masters: Scott Mitchell en Sharon Prins pakken 2013-titels

De 2013-titels van de Sunparks Masters singles zijn gepakt door Scott Mitchell, Sharon Prins, Johnny Logjes, Maarten Dirk Woord en Sharon Jansen. Scott Mitchell versloeg in de finale Martin Adams met 3-0 in sets en Sharon Prins versloeg landgenote Aileen de Graaf met 2-1 in sets na een beslissende leg. In totaal kwamen er 730 deelnemers in actie verdeeld over 475 heren, 115 dames, 88 recreanten en bij de jeugd 39 jongens en 13 meisjes.

Gisterenavond ging het dak er volledig af. Boven speelde een DJ en beneden gaf een liveband de avond een speciaal tintje. Traditioneel is de Masters naast hoogstaande darts een feestweekend. Dat darters kunnen feesten was al bekend maar dit wordt jaarlijks tijdens de Sunparks Masters nogmaals extra bevestigd.

SunparksMasters-zon-152Voor de uitslagen kunt u onderstaande linkjes gebruiken, vergeet niet de F5 toets te gebruiken om de sheet opnieuw te laden.

Heren
Dames
Junioren
Meisjes
Recreanten

Let op: Indien je één van bovenstaande links nog geen sheet ziet druk dan op CTRL + F5.

SunparksMasters13-jeugd-winnaars
Programma podium vanaf 14:15 uur:

Finale recreanten: Johnny Logjes – Andy Kempenk 4-3
Finale meisjes: Sharon Jansen – Fenna Bouwman 4-0
Finale junioren: Kevin Doets – Maarten-Dirk Woord 1-5
Halve finale 1 heren: Scott Mitchell – Jamie Hughes 2-0 in sets
Halve finale 2 heren: Martin Adams – Geert de Vos 2-0 in sets
Finale dames: Aileen de Graaf – Sharon Prins 1-2 in sets
Finale heren: Scott Mitchell – Martin Adams 3-0 in sets

Aileen de Graaf – Sharon Prins 1-2 in sets (1-3; 3-2; 2-3)
Direct in de eerste leg weet Sharon Prins een break te forceren met een 66 finish in twee darts. Prins mist twee pijlen op tops als de Noord-Hollandse een break terug zet in deze volledig oranje gekleurde finale van de Sunparks Masters 2013. Ook de derde leg is een break, The Racing Angel komt hiermee op 1-2 en mag de leg die haar de set brengt beginnen. Ook de tweede set begint met een break als De Graaf de openingsleg afsnoept van Prins. Als de Graaf een 120-finish op tops mist wet Prins 96 te finishen voor wederom een break. Met een 97-finish slaat De Graaf terug en maakt 2-1 in de tweede set.  De Graaf maakt het niet af waardoor Pins 2-2 kan maken en de beslissende leg mag beginnen. Aileen de Graaf weet de set van Prins met 3-2 via dubbel tien binnen te slepen.

SunparksMasters-dameskampioenVia tops blijft de eerste leg van set drie bij de Noord-Hollandse de Graaf. De Graaf gooit haar tweede 180 score van de wedstrijd en met een 56 finish ook de 2-0. De Zoetermeerse weet dubbel 10 te vinden en een break terug te zetten voor 2-1. Een 100-finish brengt de 25-jarige Prins op 2-2. Aileen de Graaf mag de beslissende leg beginnen maar ziet, na een korte discussie over een verschil tussen het digitale scoreboard en het schrijfbord, de winst door haar vingers glippen. Sharon Prins slaat een dubbelslag door na het koppeltoernooi ook het damestoernooi te winnen. Prins won eerder al van onder andere Paula Jacklin, Heike Jenkins en Casey Gallagher en verslaat in de volledig Nederlandse finale Aileen de Graaf met 2-1 in sets.

Scott Mitchell – Martin Adams 3-0 in sets (3-2; 3-1; 3-2)
De 43-jarige Engelsman Scott Mitchell begint de volledig Engelse Sunparks Masters finale tegen Martin Adams. De eerste set gaat volledig met de darts mee. Scotty Dog weet de beslissende leg in15 darts af te maken met de drievoudig wereldkampioen nog op 213.

De 57- jarige Adams begint set twee en mist een 121-finish op de bull maar weet dubbel acht wel te vinden in de herkansing. Met een 14-darter weet Mitchell zijn leg te behouden. Met een 18-darter weet Mitchell als eerste een break te forceren. Scotty Dog komt hiermee op 2-1 voorsprong in de tweede set.  Een duidelijk geïrriteerde Adams komt veel te laat in zijn ritme en ziet hiermee de tweede set uit zijn vingers glippen. Mitchell mist nog een enkele dubbel maar pakt toch met 3-1 de tweede set.

De beslissende set word begonnen door Scotty dog die Adams wel de openingsleg ziet winnen. Adams gooit zijn tweede maximale 180 score in de tweede leg van de set. Met een 95 finish die Wolfie gooit op de bull komt de 57- jarige Engelsman 0-2 voor in de derde set.  Adams weet zijn derde maximale te vinden maar moet toekijken hoe Mitchell zich via een 96 finish de set niet laat afsnoepen. Als Adams 132 laat liggen weet Mitchell met een 70-finish op 2-2 te komen. Adams mist 116 als Mitchell de wedstrijd op slot gooi. Met 3-0 in sets gaat de winst naar Scott Mitchell.