Home WDF Hoofdnieuws Oranje heren en dames naar halve finales op Six Nations Cup 2022

Oranje heren en dames naar halve finales op Six Nations Cup 2022

De dag begon spannend voor de Nederlandse dames. Gisteren speelden zij al hun poulewedstrijden en plaatsen zij zich zo goed als zeker voor de halve finales. Alleen bij een 5-4 overwinning van gastland Schotland op Wales zouden de oranje dames een beslissende play-off moeten spelen voor een plekje in de halve finale. Wales en Schotland gaven elkaar geen strobreedte toe en na 8 gespeelde wedstrijden was de stand 4-4. In de laatste en beslissende leg nam Schotland nog wel een voorsprong, maar waren het uiteindelijk de dames uit Wales die overwinning naar zich toe trokken, met wederom het kleinst mogelijke verschil. Onze dames konden opgelucht ademhalen en nemen het morgen in de halve finales dus op tegen Engeland.

Voor de heren stonden vanmiddag de groepswedstrijden op het programma. Met maar liefst 5 debutanten in het herenteam was de spanning natuurlijk aanwezig aan het begin van de dag. Maar met een ijzersterke teamspirit, een positieve sfeer en een goede eerste dag in de rugzak gingen de mannen vol overtuiging de strijd aan voor een plaats in de halve finales.

Aan het begin van de middag namen de oranje mannen het eerst op tegen Ierland, waarbij ze direct scherp aan de oche verschenen. Vroeg in de wedstrijd namen de heren een voorsprong die ze nooit meer weggaven. In een prima wedstrijd won Nederland met maar liefst 13-5 van het Ierse team. Aan het begin van de avond stond vervolgens de belangrijke wedstrijd tegen Wales op het programma. Beide teams speelden een prima eerste wedstrijd en gingen de strijd met elkaar aan voor de groepswinst en de beste plaats in de halve finale. De eerste wedstrijd van de oranje mannen was al prima, maar tegen Wales deden onze mannen er nog een schepje bovenop. Wales kon het Nederlands team tot 2-2 volgen, maar toen schakelden de mannen nog een versnelling bij en moest Wales alsnog het antwoord schuldig blijven. Met maar liefst 5 punten op rij, namen de mannen een beslissende 7-2 voorsprong welke in het vervolg van de wedstrijd prima verdedigd werd, tot de 13-7 overwinning was veilig gesteld. Met prima spel en twee mooie overwinningen plaatsen de oranje heren zich net als de dames voor de halve finales van morgen.

Het Nederlands team presteert tot nu uitstekend in Schotland op de Six Nations Cup, maar morgen staat de belangrijkste dag op het programma: Finals Day! Oranje zien we hierbij terug in de halve finales, waarbij de dames het opnemen tegen Engeland en de heren zullen gaan strijden tegen Noord-Ierland. Natuurlijk zijn ook morgen, vanaf 12.00 uur Nederlandse tijd, alle wedstrijden van de Six Nations Cup 2022 live te volgen via deze livestream.