Aankomende week WDF Europe Cup 2022 op programma in Valencia WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Aankomende week WDF Europe Cup 2022 op programma in Valencia

Aankomende week WDF Europe Cup 2022 op programma in Valencia

Van 27 september tot en met 1 oktober staat de WDF Europe Cup 2022 in Valencia op het programma. Zes dagen lang staat darts in de spotlights en zullen er vele bekende dartsnamen aan de oche verschijnen.

In totaal zullen er 41 herenteams en 35 damesteams deelnemen aan het EK. Bekende dartsnaties zoals Engeland, Schotland en Wales zijn uiteraard van de partij. Maar ook de darters uit bijvoorbeeld Gibraltar en Litouwen zullen hun opwachting maken net als onze ooster- en zuiderburen. Al deze landen zullen een gooi doen naar de felbegeerde Europese titels.

De namen van de darters die Nederland gaan vertegenwoordigen zijn eerder bekend gemaakt door de technische staf. Het dameskwartet bestaat uit: Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven en Lerena Rietbergen. Jelle Klaasen, Dennie Olde Kalter, Wesley Plaisier en Danny van Trijp zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormen.

Beide teams spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singletoernooi. Binnen elke categorie (dames en heren) zijn punten te verdienen in de strijd voor de overalltitels, per onderdeel zijn tevens medailles te verdienen. Aansluitend op zondag 2 oktober zal het Nederlands team nog deelnemen aan de Spanish Open.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws