Aileen de Graaf heeft een missie tijdens het England Open 2013 WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Aileen de Graaf heeft een missie tijdens het England Open 2013

Aileen de Graaf heeft een missie tijdens het England Open 2013

Dit weekend twee dagen darts, het England Open staat op het programma. Vorig jaar was MariFlex speler Wesley Harms de allerbeste in het Engelse Selsey. Gisteren waren er al twee toernooien, het Early Bird toernooi wat gewonnen is door Robbie Green die Stephen Bunting versloeg in de finale en het 1e Ladies Darts Festival waarin Aileen de Graaf zeer succesvol was.

Aileen de Graaf staat zondag in de finale tegen de single winnares van vorig jaar Anastasia Dobromyslova. Sharon Prins was na de Graaf de beste Nederlandse, de Zoetermeerse strandde tegen the Black Destroyer Deta Hedman.

470 heren en 168 dames gaan in het single toernooi de strijd met elkaar aan. Na de single toernooien spelen ze in Engeland ook de koppel toernooien. Morgen staat het mixtriples toernooi op het programma en zullen alle podium wedstrijden gespeeld worden.

Wesley Harms heeft zijn titel niet kunnen prolongeren, Harms ging dit jaar al in de tweede ronde onderuit tegen Engelsman Lee Clark (2-3). De Belg Geert de Vos deed het wederom goed, hij staat in de halve finale nadat hij de beste Nederlander Jan Dekker uitschakelde met 3-5. Voor Dekker was de kwartfinale het eindstation. Jonny Nijs wist de laatste 16 te halen waarin hij met 4-0 onderuit ging tegen James Harrell.

Bij de laatste 128 wist Glen Durrant een perfecte leg te gooien tegen Jason Kelly waarvan hij met 3-0 won. Een ronde later was het feest over voor Durrant. Michel van de Horst bleek een maatje te groot. van de Horst kreeg vervolgens er van langs bij de laatste 32 waar Jan Dekker met 4-0 de zege tocht van van de Horst wist te stoppen.

Bij de laatste 32 ging ook Ron Meulenkamp onderuit. Een ronde eerder was het ook over en uit voor de Fries Rick Hofstra die ook door Dekker werd verslagen. Jan Dekker trof ook al Jimmy Hendriks (3-0) waarmee hij verschillende land genoten de baas bleef vandaag.

Laatste 16 Heren:

Stephen Bunting - Tony Ayres 4-3

Darryl Fitton - Sam Head 1-4

James Hurrell - Jonny Nijs 4-0

Gary Steyveson - Dave Smith 1-4

Jan Dekker - Ben Ward 4-1

Geert de Vos - Wayne Warren 4-2

James Wilson - Gary Robson 4-2

Tom Gregory - Martin Atkins 4-1

Laatste 8 heren

Stephen Bunting - Sam Head 5-4

James Hurrell - Dave Smith 4-5

Jan Dekker - Geert de Vos 3-5

James Wilson - Tom Gregory 5-1

Halve finales:

Stephen Bunting - Dave Smith

Geert de Vos - James Wilson

In het dames single toernooi kwam de Graaf niet verder dan de laatste 32. Trina Gulliver was haar meerdere, de Nederlandse verloor met 3-1 van de golden girl. Tamara Schuur verloor ook bij de laatste 32. Rachel Brooks bleek met 3-0 een maatje te groot.

In het dames single toernooi kwam de Graaf niet verder dan de laatste 16. Trina Gulliver was haar meerdere, de Nederlandse verloor met

LIVE beelden, klik hier.

De pagina met alle updates van het Engeland Open. (Engels)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws