Home WDF Hoofdnieuws Aileen de Graaf heeft een missie tijdens het England Open 2013

Aileen de Graaf heeft een missie tijdens het England Open 2013

Graaf Ailleen zdm11
Dit weekend twee dagen darts, het England Open staat op het programma. Vorig jaar was MariFlex speler Wesley Harms de allerbeste in het Engelse Selsey. Gisteren waren er al twee toernooien, het Early Bird toernooi wat gewonnen is door Robbie Green die Stephen Bunting versloeg in de finale en het 1e Ladies Darts Festival waarin Aileen de Graaf zeer succesvol was.

Aileen de Graaf staat zondag in de finale tegen de single winnares van vorig jaar Anastasia Dobromyslova. Sharon Prins was na de Graaf de beste Nederlandse, de Zoetermeerse strandde tegen the Black Destroyer Deta Hedman.

470 heren en 168 dames gaan in het single toernooi de strijd met elkaar aan. Na de single toernooien spelen ze in Engeland ook de koppel toernooien. Morgen staat het mixtriples toernooi op het programma en zullen alle podium wedstrijden gespeeld worden.

 
Wesley Harms heeft zijn titel niet kunnen prolongeren, Harms ging dit jaar al in de tweede ronde onderuit tegen Engelsman Lee Clark (2-3). De Belg Geert de Vos deed het wederom goed, hij staat in de halve finale nadat hij de beste Nederlander Jan Dekker uitschakelde met 3-5. Voor Dekker was de kwartfinale het eindstation. Jonny Nijs wist de laatste 16 te halen waarin hij met 4-0 onderuit ging tegen James Harrell.
 
Bij de laatste 128 wist Glen Durrant een perfecte leg te gooien tegen Jason Kelly waarvan hij met 3-0 won. Een ronde later was het feest over voor Durrant. Michel van de Horst bleek een maatje te groot. van de Horst kreeg vervolgens er van langs bij de laatste 32 waar Jan Dekker met 4-0 de zege tocht van van de Horst wist te stoppen.
 
Bij de laatste 32 ging ook Ron Meulenkamp onderuit. Een ronde eerder was het ook over en uit voor de Fries Rick Hofstra die ook door Dekker werd verslagen. Jan Dekker trof ook al Jimmy Hendriks (3-0) waarmee hij verschillende land genoten de baas bleef vandaag.  
 
Laatste 16 Heren:
Stephen Bunting – Tony Ayres 4-3
Darryl Fitton – Sam Head 1-4
James Hurrell – Jonny Nijs 4-0
Gary Steyveson – Dave Smith 1-4
Jan Dekker – Ben Ward 4-1
Geert de Vos – Wayne Warren 4-2
James Wilson – Gary Robson 4-2
Tom Gregory – Martin Atkins 4-1
 
Laatste 8 heren
Stephen Bunting – Sam Head 5-4
James Hurrell – Dave Smith 4-5
Jan Dekker – Geert de Vos 3-5
James Wilson – Tom Gregory 5-1
 
Halve finales:
Stephen Bunting –  Dave Smith
Geert de Vos – James Wilson 
 
In het dames koppeltoernooi wisten de Graaf en Armstrong te winnen van Tamara Schuur en Sharon Prins met 3-0. Met dit verlies zijn Prins en Schuur wel het beste volledig Nederlandse koppel. Anneke Kuijten en Rachel Brooks verloren van Hedman en Sherrock bij de laatste 16. De finalisten Aileen de Graaf en Irina Armstrong nemen het morgen op tegen the golden girl Gulliver en haar koppel partner Lisa Ashton.

In het dames single toernooi kwam de Graaf niet verder dan de laatste 32. Trina Gulliver was haar meerdere, de Nederlandse verloor met 3-1 van de golden girl. Tamara Schuur verloor ook bij de laatste 32. Rachel Brooks bleek met 3-0 een maatje te groot.

In het dames single toernooi kwam de Graaf niet verder dan de laatste 16. Trina Gulliver was haar meerdere, de Nederlandse verloor met 

LIVE beelden, klik hier.