Anastasia Dobromyslova nieuwe Bad Girl of Darts? WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Anastasia Dobromyslova nieuwe Bad Girl of Darts?

Anastasia Dobromyslova nieuwe Bad Girl of Darts?

Tony Martin, de wederhelft van Anastasia Dobromyslova vraagt zich op twitter hardop af of zijn vrouw de nieuwe Bad Girl van het darten is. Deze opmerking kwam naar buiten nadat er flink wat commotie is ontstaan over een stuk op de website van de BDO over de halve finale tussen Trina Gulliver en Dobromyslova. Het stuk is geschreven door Wayne Barker en die leek behoorlijk bevooroordeeld. Het originele verslag is .

In dat verslag werd Dobromyslova beschuldigt van vals spel. Ze zou zich hebben bezig gehouden met trucjes en spelvertraging en werd in het stuk zelfs arrogant genoemd. Dobromyslova zou ook het publiek hebben bespeeld en Gulliver uit haar spel hebben gehaald. Wie de halve finale tussen beide dames echter terug gaat kijken krijgt een ander beeld te zien en dat gaf wat discussie op de diverse fora en op twitter.

Onder andere Tony Martin, de Duitse Mastercaller Gordon Shumway en Paul Nicholson steunden de Russische Lakeside finalist en waren het oneens met het artikel op de website van de BDO. Door veel fans werd het stuk onrespectvol, vooringenomen en schandalig genoemd. Absoluut geen onafhankelijke sportjournalistiek, was het oordeel van vele liefhebbers.

Op de Facebook pagina van de BDO is inmiddels ook gereageerd op de kwestie: "het artikel is geschreven door een onafhankelijke journalist. Het is voor mij duidelijk dat het de sfeer uitademt dat Anastasia's mentale concentratie, speelplan en wilskracht erop gericht waren om te winnen. Daar is niets mis mee en iedereen interpreteert dit op zijn eigen manier."

Eeder was er rond Dobromyslova al discussie ontstaan omdat de Russische behoorlijk kwaad was geworden en in de Britse krant The Mirror haar mening had gegeven over het feit dat de BBC de damesfinale niet uit wilde zenden. Dobromyslova vond dit 'oneerlijk' en 'schandalig', omdat de dames er ook veel tijd en werk instoppen om in de Lakeside finale te staan. Uiteindelijk werd er een handtekingenactie opgestart om de damesfinale toch live op tv te krijgen en dat werd beloond. De finale is live te zien achter de bekende rode knop.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws