Home WDF Hoofdnieuws Anastasia Dobromyslova “Olympische droom moet uitkomen”

Anastasia Dobromyslova “Olympische droom moet uitkomen”

Anastasia_3

Anastasia Dobromyslova is de enige dartspeelster in de wereld die een Olympische gouden medaille heeft behaald. Anastasia won haar gouden plak in 1998 op de ‘Moscow World Youth Games’, Spelen die onder de hoede van het IOC werden gehouden voor jonge sporters. De Russische was toen pas 14.

Ana wil nu meer. Zij is van mening dat het IOC de sport ook voor de senioren zou moeten introduceren. ‘Er waren verschillende takken van sport op die Spelen inclusief worstelen en biljart. Ik was zo blij om een gouden plak te winnen op Spelen die onder de bepalingen van het IOC vielen. Ik snap niet waarom het darten niet geintroduceerd is in de senioren Spelen, in het bijzonder daar het IOC heeft gemerkt dat het een succes was in 1998’.

‘Door de vele toewijding en vastberadenheid die ik nu op de Olympische Spelen zie, doe ik meer inspiratie op. Hierdoor train ik vaker’.

De 27-jarige sloot onlangs een nieuwe overeenkomst met Unicorn tot 2015 en gaat voor haar dere wereldtitel. Haar tweede wereldtitel die zij in januari dit jaar op de Lakeside behaalde, was haar beste prestatie tot nu toe in haar carrière toen ze van een achterstand terugkwam en Deta Hedman van de titel afhield.

Dobromyslova kreeg ook wat kritiek over zich heen nadat zij terugkeerde naar de BDO. Er was ook nog heibel op haar weg naar de finale op de Lakeside in januari dit jaar. Zij kreeg 30 minuten vóór haar halve finale partij van officials te horen te horen dat zij haar betreffende flights niet mocht gebruiken.

‘Ik heb altijd gezegd dat ik mij niet druk maak over wat mensen zeggen. Ik wil van mijn spel genieten, toernooien winnen en een derde wereldkampioenschap winnen. Met de hulp van Unicorn kan ik deze doelstellingen hopelijk bereiken. Mijn vorm is vanaf de Lakeside niet goed. Ik mis teveel dubbels. Maar ik weet dat het heel gauw weer goed zal komen’.
.