Home WDF Hoofdnieuws BDO introduceert BDO World Trophy met 115.000 pond prijzengeld

BDO introduceert BDO World Trophy met 115.000 pond prijzengeld

De BDO World Trophy is het nieuwe ‘major’ toernooi van de British Darts Organization. Het is een geheel open toernooi voor professionele spelers en amateurs. Het evenement zal gespeeld worden van 4 februari 2014 tot en met 9 februari in de Engelse havenstad Blackpool. In totaal zal er worden gestreden om een prijzenpot van 115.000 pond.

Het toernooi zal meetellen voor de BDO en WDF rankings als categorie A toernooi. Deelname is mogelijk voor zeven qualifiers, de veertien hoogstgeplaatste spelers op de BDO ranking, alsmede de winnaars van Lakeside en de Winmau World Masters. Daarnaast zullen er acht spelers meedoen van de verschillende regionale rankings en behoudt de BDO zich het recht een wildcard te zullen uitgeven. Bij de dames zullen de acht hoogstgeplaatste dames en acht qualifiers meedoen.

De winnaar bij de heren zal het bedrag van 30.000 pond kunnen bijschrijven op zijn rekening, bij de dames is de hoofdprijs 6.000 pond. Het totale prijzengeld bedraagt zoals eerder vermeld 115.000 pond.

Meer informatie volgt spoedig via de British Darts Organization, daarnaast kunt u meer vinden over dit toernooi op deze site.