Home WDF Hoofdnieuws BDO nu ook al wanbetaler, hoe een Nederlands bedrijf de dupe werd

BDO nu ook al wanbetaler, hoe een Nederlands bedrijf de dupe werd

2018-12-16 NK Darts 2018 Barneveld

Het lijkt slechter te gaan met de BDO dan verwacht. Het rommelt al geruime tijd bij de Britse dartsorganisatie. Vandaag kregen we informatie dat nu ook een Nederlands bedrijf de dupe is geworden van mismanagement bij de BDO.

Het Nederlandse bedrijf in kwestie is 1:1 producties, het productiebedrijf dat in Nederland onder andere de NDB Dutch Open in beeld brengt en voorheen ook de Finder Darts Masters. In opdracht van de BDO is 1:1 producties eind oktober naar Engeland afgereisd om de World Masters in beeld te brengen. Na het versturen van de factuur kwam er geen enkele reactie, ook na herinneringen bleef het stil aan de overkant van het water. Des Jacklin, de voorzitter van de Britse Darts Organisatie, lijkt van de aardbodem verdwenen. 

Het Nederlandse productiebedrijf heeft hoge kosten moeten maken voor onder meer het transport van apparatuur, het inhuren van mensen en bijvoorbeeld een satelliet verbinding. Het zou hierbij gaan om een rekening van tienduizenden euro’s die tot op de dag van vandaag niet betaald is terwijl Jacklin na vele herinneringen alleen een kort berichtje stuurt dat hij ‘hoopt’ na het World Championship te kunnen betalen. Met het nieuws dat de prijzenpot voor het WK is gehalveerd en de tegenvallende verkoop aan kaarten moet gevreesd worden dat de rekening van 1:1 nooit betaald zal worden.

Inmiddels heeft 1:1 producties een advocaat in de arm genomen die de eerste brief al aan Des Jacklin gericht heeft. Het heeft er alle schijn van dat het financieel niet best gaat bij de BDO, waarom ze dan toch het World Championship hebben laten doorgaan is een raadsel.

Erwin Beenhakker, eigenaar van 1:1 producties, liet in een reactie aan Dartfreakz.nl weten: “Het is bijzonder zuur om te zien dat meneer Jacklin op social media doet alsof het World Championship zo geweldig gaat terwijl wij nog zitten te wachten op betaling voor het vorige evenement. We weten dat budgetten niet ruim zijn in het ‘BDO circuit’, we zijn dan ook zeer coulant en proberen in alle opzichten mee te denken met de organisaties om binnen de financiële beperkingen toch zoveel mogelijk te bieden. Het doet dan extra zeer als je vervolgens zo behandeld wordt, er wordt gewoon niet gereageerd. Het gaat hier om een zeer aanzienlijk bedrag en ik ben op dit moment afhankelijk van het geduld van de leveranciers en een grote groep freelancers die voor de World Masters zijn ingehuurd.”

Via een andere bron vernamen we ook dat Sportotal, het sport marketing bureau, in december het contract met de BDO heeft opgezegd. Ook daar zou sprake zijn van onbetaalde facturen.

Dartfreakz.nl heeft ook contact gezocht met Des Jacklin en de BDO en om een reactie gevraagd. Vooralsnog hebben wij hier geen reactie op gehad.