Home WDF Hoofdnieuws BDO WK: Williams naar finale, ten koste van de Belg Vandenbogaerde

BDO WK: Williams naar finale, ten koste van de Belg Vandenbogaerde

Zaterdagavond werd de tweede halve finale gespeeld bij de heren. Halve finalist van Lakeside 2019 Jim Williams en de Belg Mario Vandenbogaerde streden om de laatste finaleplek. Wie zou de tegenstander worden van Wayne Warren die zaterdagmiddag de eerste finalist werd na winst op Scott Mitchell.

De mannen uit Wales Wayne Warren en Jim Williams zullen bepalen wie zich de BDO wereldkampioen van 2020 mag noemen. Williams strandde vorig jaar in de halve finale, maar ditmaal heeft hij zich wel bij de laatste twee kunnen voegen. De Welshman versloeg debutant Mario Vandenbogaerde met 6-4. De Belg wist zich kranig te weren maar moest toch zijn meerdere erkennen in zijn opponent.

De halve finales werden gespeeld over best of 11 sets cq first to 6 sets. De legs gaan over best of 5 legs cq first to 3 legs.

Het toernooi wordt voor alle nog te spelen dagen uitgezonden op Eurosport. Mocht je Eurosport niet kunnen kijken, kan je uitwijken naar deze BDO livestream.

Tweede halve finale

Jim Williams (90.98) 6-4 Mario Vandenbogaerde (86.49) (3-2), (3-1), (1-3), (2-3), (3-0), (1-3), (3-1), (3-0), (1-3), (3-1)
Vandenbogaerde begint en hij weet zijn leg te behouden met een 46 finish. Williams behoudt ook zijn leg met o.a. 180 en een 52 finish en zodoende maakt hij gelijk. Na d10 heeft de Belg nog een leg nodig voor de 1e set. Maar zijn tegenstander steekt hier een stokje voor. Williams forceert een beslissende leg waarin hij breekt met een 24 finish.

Super Mario faalt in de eerste twee legs van set twee. Williams dendert verder naar 2-0 met finishes van 32 en 40 in respectievelijk leg 1 en 2. Vandenbogaerde knokt in de volgende leg met o.a. een 180, hij komt als eerste op een finish. Nadat Williams shanghai mist, kan Vandenbogaerde profiteren met zijn 56 checkout.

Na een 180 komt Williams als eerste op een finish in leg 4 en ook deze leg is een prooi. Met een 40 finish pakt hij set 2. De eerste twee legs van set 3 worden verdeeld, waarna de debutant op voorsprong komt. Super Mario blijft knokken. Via een 140 finish pakt hij zijn eerste set in stijl. De eerste twee legs van set 4 worden verdeeld. Met een 125 finish komt Williams op voorsprong.

Na o.a. een 180 van de Belg en zijn 10 finish, is een 5e leg nodig. Williams mist tops, Vandenbogaerde straft af met d10 en de set-stand is in evenwicht. Voor de eerste keer in de partij wordt er een set met 3-0 gewonnen. Williams gaat er met de vijfde set vandoor, hij wint met 3-0. Maar Super Mario geeft niet op. Met 3-1 brengt hij de set-stand weer in evenwicht.

Het wordt 1-1 in set 7, waarna Williams op voorsprong komt met een 82 checkout en daarna laat hij 3-1 noteren met d8. Na o.a. een 101 finish komt de Welshman op 2-0 in set 8. Hij mist tops voor zijn 118, laat 40 over en heeft hier de tijd voor. Hij faalt op de 40 maar kan terugkomen en raakt d10 voor de 5-3. Nog één set is nodig voor de finale. Williams zet koers richting de zege met een break in leg 1, via een 25 finish.

Maar de Belg weet niet van opgeven. Hij breekt terug en begint de volgende leg met 180 en trekt deze leg ook naar zich toe. Hierna wordt het 3-1 met een 81 via de bull. Williams komt ook in de volgende set op voorsprong door shanghai uit te gooien. Vandenbogaerde maakt weer gelijk. Na een 70 finish is de Welshman dicht bij de finale. Williams mist wedstrijdpijlen maar hij kan terugkomen als Mario niet kan profiteren. Uiteindelijk raakt Williams d8.