BDO WK Greaves wint, Montgomery eruit en Williams overleefd WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO WK Greaves wint, Montgomery eruit en Williams overleefd

BDO WK Greaves wint, Montgomery eruit en Williams overleefd

In de Indigo at The O₂ arena sessie twee van het BDO World Championship 2020 wat voorheen bekend was als de Embassy en Lakeside. In Londen aan de Thames ligt de Indigo at The O₂ waar zaterdagavond geen Nederlanders of Belgen in actie gaan kwamen.

Wel in actie kwam het Engelse super talen Beau Greaves die op 15-jarige leeftijd haar debuut op het WK maakte tegen Tori Kewishuit uit Australie en met 2-0 won.

De verassing was toch wel dat Ross Montgommery uitgeschakeld werd door debutant Thibault Tricole die de sudden death leg wist te winnen en daarmee the boss naar huis stuurde. De nummer een getipte Welshman Jim Williams overleefde de eerste ronde ter nauwer dood. Gary Stone maakte het hem mede door het mindere spel van Williams erg lastig.

De wedstrijden
Darren Herewini (NZ) (87.30) 3-1 (86.22) Simon Stainton (ENG) (2-3; 3-1; 3-1; 3-0)
Lefty Stainton weet in de eerste set de beslissende leg te pakken. Apocalypse uit Nieuw Zeeland weet vervolgens drie sets op rij te pakken en de wedstrijd te beslissen.

(6) Beau Greaves (ENG) (80.37) 2-0 (74.66)Tori Kewish (AUS) (3-1; 3-0)
Met twee 180-scores en een 120-finish weet de 15-jarige Graves de wedstrijd te winnen. Beau Greaves stond slechts een leg af aan Kewish.

Thibault Tricole (FRA) (86.19) 3-2 (93.08) Ross Montgomery (SCO) (0-3; 3-1; 3-2; 2-3; 6-5)
The Boss ging als een pijl uit een boog van start, de eerste set ging zonder leg verlies naar de Schot. De debuterende Fransman lijkt in de tweede set meer op zijn gemak te komen en pakt met 3-1 de tweede set. In set drie komt er een beslissende vijfde leg die Tricole pakt en daarmee 2-1 in sets voor weet te komen. Montgomery begint vervolgens de vierde set maar wankelt terwijl de Franse debutant de druk er volledig weet op te houden, de vijfde beslissende leg weet The Boss wel te pakken waardoor het 2-2 in sets is. In set vijf gooit de Schot een 138-finish maar krijgt de Fransman niet van zich af geschud. In de verlenging mist de Schot een matchdart waardoor Tricole 4-4 weet te maken. De debutant geeft niet op en weer er een laatste beslissende leg uit te slepen, Tricole gooit in de beslissende leg een 140-score en 76 uit voor de winst.

(2) Jim Williams (WAL) (85.66) 3-2 Gary Stone (85.12) (SCO) (3-2; 2-3; 3-0; 2-3; 6-4)
Beide spelers laten niet hun beste spel zien, en houden zich in evenwicht. De hoogste finish (104) gooit de getipte winnaar van het toernooi Williams. Als de bookmakers gelijk krijgen zal hij wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Het was een gevecht, zowel Stone als Williams kwamen opdagen met hun b-game. Op de derde set na gingen alle sets tot het gaatje waarbij de sudden death leg uiteindelijk de beslissing bracht.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws