BDO WK jeugdfinale: Keane Barry overklast Leighton Bennett WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

BDO WK jeugdfinale: Keane Barry overklast Leighton Bennett

BDO WK jeugdfinale: Keane Barry overklast Leighton Bennett

Zaterdag stond de jeugdfinale van het BDO WK 2020 op het programma. De 14-jarige Leighton Bennett, die al eerder het podium van de Indigozaal in de O2 te Londen betrad, nam het op tegen de 17-jarige Ier Keane Barry, die zich op zijn beurt wist te kwalificeren voor het PDC WK.

Titelverdediger Leighton Bennett, die vorig jaar Nathan Girvan met 3-0 versloeg in de finale, kende een uitstekend jaar en zag dat bekroond worden met een finaleplek op het BDO WK jeugd en het BDO WK heren. Bij de heren verloor hij echter direct van Scott Mitchell.

Keane Barry geldt al lange tijd als een veelbelovend talent. In 2019 haalde hij de halve finale van het PDC WK jeugd van de latere winnaar Luke Humphries. Tevens won hij de World Masters jeugd en de Northern Ireland Matchplay. Ook stond hij in de finale van het Czech Open. Op de PDC Development Tour haalde hij in 2019 een finale, drie halve finales en een kwartfinale.

Daar is voor de Ier nu ook het BDO WK jeugd bijgekomen, nadat hij Bennett met 3-0 in sets versloeg.

BDO WK jeugdfinale
Leighton Bennett (84,24) 0-3 (1-3, 2-3, 2-3) Keane Barry (90,54)
Bennett gooit een 100-finish voor 1-1, maar de set gaat met 3-1 naar Barry.
Weer laat Bennett met een 149-finish zijn talent spreken, maar is het niet genoeg voor de set. Barry pakt deze set met 3-2.
Barry komt via een 78-finish op een leg van de titel. Bennett profiteert via een 92-finish van twee gemiste matchdarts van Barry. De Ier laat zich niet kennen en houdt zijn eigen leg om de finale met 3-0 te winnen.
2-1 Barry 78
2-2 Bennett 92 (nadat Barry 2 matchdarts miste)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws