Belgisch herenteam gaat op jacht naar titelprolongatie Europe Cup WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Belgisch herenteam gaat op jacht naar titelprolongatie Europe Cup

Belgisch herenteam gaat op jacht naar titelprolongatie Europe Cup

Eind oktober zal de Europe Cup 2012 van start gaan en de komende tijd zal ieder land hun selectie weer bekend maken. Het Belgisch herenteam won twee jaar geleden het Europees Kampioenschap en onze zuiderburen kijken dan ook vol enthousiasme uit naar titelprolongatie later dit jaar. Tijdens de finale van de Europe Cup 2012 was België in de finale met 8-5 te sterk voor Nederland waarbij Geert de Vos de winnende pijl wist te gooien.

Een terugblik op deze finale leert ons dat België na eerdere winst op Zwitserland, Spanje, Schotland, Engeland en Zweden in de finale mocht aantreden tegen Nederland. De eerste leg was voor Oranje maar de 5 daaropvolgende legs gingen naar de Rode Duivels. Nederland wist de schade vervolgens te herstellen en met een stand van 6-5 voor België op het scoreboard was de spanning volledig terug. Vervolgens sloegen destijd Kim Huybrechts, Kurt van de Rijck en Geert de Vos toe en haalden ze het goud voor België binnen met een 8-5 overwinning.

Ook dit jaar zijn Geert de Vos en Ronny Huybrechts weer van de partij in Antalya waar zij samen met teamgenoten Davyd Venken en Donie Michels vol zullen gaan voor titelprolongatie. Van 31 oktober tot en met 3 november wordt in Turkije de Europe Cup 2012 gespeeld.

Met dank aan de Belgische Darts Bond
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws