Home WDF Hoofdnieuws Benito van de Pas: Een kans die je niet heel vaak in...

Benito van de Pas: Een kans die je niet heel vaak in het leven krijgt

Pas van de Benito ZDM2012 za-111

In de aanloop naar het WK in Canada, welke plaats zal vinden van 1 tot en met 5 oktober, stelt de Nederlandse Darts Bond de geselecteerde spelers één voor één aan het Nederlandse dartspubliek voor. Na te zijn begonnen met Remco van Eijden, Aileen de Graaf en Sharon Prins staat deze week Benito van de Pas op het programma. De Brabander stond begin van het jaar nog op de Lakeside en maakte deel uit van het succesvolle Winmau Six Nations Cup Team.

1. Benito, wat doe je in het dagelijks leven en ben je al wel eens in Canada geweest? 
‘Op dit moment ben ik klaar met mijn school en heb mijn diploma gehaald. Ik heb nu een korte break genomen en na Canada, waar ik overigens nog nooit ben geweest, ga ik mij oriënteren op de arbeidsmarkt.’

2. Wat was je eerste reactie toen je hoorde dat je mee mocht naar Canada? 
‘Ik zat in eerste instantie niet in het team voor Canada maar doordat Jan Dekker afgezegd had was ik de eerste reservespeler, op dat moment was ik blij en vereerd dat ik uitgekozen werd om mee te gaan. Maar ik had dit ook zeker aan Jan gegund dus hoop ik dat ik Jan waardig kan vervangen. Ik zal in ieder geval mijn best gaan doen.’

3. Hoe vaak heb je al in het Nederlands team shirt gespeeld? 
‘Mijn debuut was in de Springcup 2012 en daarna heb ik het EK in Turkije en de Winmau Six Nations Cup nog mee gegooid.’

4. Wat is je mooiste herinnering aan het spelen voor Nederland?
‘Dat zijn er toch meerdere, namelijk mijn finaleplek in de singles bij de Springcup. Helaas kon ik mijn vorm van die dag niet meenemen en verloor van Geert de Vos. Maar ook alle gouden medailles die we in Turkije wonnen blijven mooi. Een jong team wat op dat moment Europees kampioen wordt door van de favoriet Engeland te winnen is toch wel onvergetelijk.’

Voor het volledig interview met Benito van de Pas verwijzen we je graag door naar dit artikel op de website van de Nederlandse Darts Bond.
.