Home WDF Hoofdnieuws Commerciële afdeling British Darts Organisation onder curatele gesteld

Commerciële afdeling British Darts Organisation onder curatele gesteld

BDO voorzitter Des Jacklin

De PDC liet onlangs weten dat er geen zorgen hoeft te worden gemaakt omtrent de voortgang van de bond. Zorgen voor de BDO zijn er echter volop en die zijn niet ongegrond.

Donderdagavond blijkt bekend te zijn gemaakt dat het BDO bestuur de commerciële tak vrijwillig onder curatele heeft gesteld. De oorzaak zou liggen in het Corona-virus zo blijkt uit een brief die is rondgestuurd aan de Counties.

“‘De British Darts Organization Enterprises Ltd’ heeft te maken gehad met een verhoogde cashflowdruk na de annulering van een groot evenement in Spanje op de dag dat het land in lockdown ging. Vanwege de social distancing kunnen we in de toekomst op de korte termijn ook geen van onze andere evenementen organiseren. Hierdoor is het bedrijf geconfronteerd met een cashflowcrisis waar we op eigen kracht niet uitkomen,” aldus een BDO-directeur.

Hij vervolgt: “De British Darts Organization heeft een lange en trotse staat van dienst voor haar leden. De aankondiging van vandaag verandert daar niets aan. Onze focus ligt op het verzekeren van de lange levensduur van de organisatie en ondanks deze tegenslag en dit moeilijke besluit, zetten we ons in om de BDO tot een succes te maken voor haar leden. We zijn en blijven volledig gefocust op onze leden en de intentieverklaring om een ​​curator te benoemen verandert daar niets aan. We zullen als bestuur nauw samenwerken om ervoor te zorgen dat vorderingen van schuldeisers worden afgehandeld. Onze boodschap is dat onze organisatie financieel veilig is en dat onze inzet voor de Britse dartsport voor iedereen nu en in de toekomst blijft bestaan.”