Home WDF Hoofdnieuws Centerparcs Masters 2011 “Hedman en Green pakken titels”

Centerparcs Masters 2011 “Hedman en Green pakken titels”

centerparcsMasters_sing3_073DF

Het vorige jaar telde 575 heren, 139 dames, 37 jongens en 14 meisjes. Dit jaar verschijnen een record aantal deelnemers aan de Vossemeren oche, 901 deelnemers verdeeld onder 683 heren, 156 dames, 42 jongens en 20 meisjes. Hiermee is iedere categorie beter vertegenwoordigd dan de 2010 editie. Hiermee toont de organisatie aan een heel goed en gewaardeerd darts event neer te zetten. De eerste editie van de Centerparcs masters kende Martin Adams als winnaar. Frans Harmsen was in 2009 met 3-1 de runner-up. Bij de dames ging de titel naar Fransica Hoenselaar die de winnaar van 2009 Deta Hedman met 1-2 versloeg in een prachtige finale waar ’the Dutch crown’ zelfs een 9-darter miste, 180,180, triple 20 te gooien en ze mist de triple 19 op een haartje om de wedstrijd te winnen. Scott Mitchell won het heren toernooi vorig jaar met 3-0 van Engelsman Vern Shepherd. Beste Nederlander in 2010 was ‘free Willy’ vd Wiel. De Rijenaar wist samen met Joey ten Berge gisteren de finale te bereiken bij de heren koppels waar Darryl Fitton en Tony O’Shea wonnen met 5-2.

De zaterdag avond stond in het teken van de feestavond. In het business center van de Vossemeren ging het dak eraf. Ook ’the voice’ Jerry Hendriks gaf een geweldig gast optreden. Verder wist de disc jockey samen met de live band de zaal te vermaken. Vanmorgen stonden de eerste darters alweer fris en fruitig om 9 u aan de poorten van de speelzaal.

De uitslagen zijn via deze link te vinden.

Vanavond zullen we de halve finale`s heren en de finale heren en dames live brengen via het Livescorecenter wat te vinden is op de homepage.

Updates:
Eimardo van Engelen verslaat met 3-0 Tony West, vorig jaar wist West de halve finale te bereiken waar de latere winnaar Scott Mitchell toen het eindstation was. van Engelen gooide vorig jaar nog een 9-darter tijdens de Centerparcs masters.

Nieuwe foto`s zijn via deze link te vinden.

Ook voor Dennis te Kloese is het einde Centerparcs Masters, hij verloor met 2-3 van de Belg Kris Geelen in de eerste ronde. Peter van den Broek verliest met 1-4 zijn tweede ronde tegen Ron Meulenkamp.

Joey ten Berge ligt eruit, met 4-3 verliest hij van Patrick van Veldhoven. Ook Eimardo van Engelen ligt eruit hij verloor van James Wilson met 4-0. Erwin Renkema moet zijn meerdere erkennen in de Schot Ewan Hyslop met 4-3. Ook voor Davyd Venken, Kurt Van de Rijck, Gino Vos en Jisse de Boer is het over en uit. De meeste Engelse toppers zitten er nog in alleen Engelsman Garry Thompson verloor met 4-3 van Jan Martens.

Bij de dames en jeugd nog weinig verrassingen, alle nationale en internationale toppers zitten nog in het toernooi. Ook de meisjes en jongens finale brengen we live middels het Livescorecenter.

In het heren toernooi zijn alleen Ron Meulenkamp, Ruzdija Hopic en Jan Dekker over bij de laatste 16. Naast het Engels kamp is er ook nog één Fransoos (Martin Goodin) en één Schot (Ross Montgomery) over. Het dames toernooi is nog volop bezig. De jongens en meisjes uitslagen zijn hieronder te vinden. (met dank aan bdbdarts.be)

De eerste winnaars van de Centerparcs Masters 2011 zijn bekend, bij de meisjes was het de Nederlandse Joyce Schuurman die met 2-4 won van Bauwke Verreydt uit België.  Gemma Bowen uit Wales en Joyce Janssens uit België grepen net naast het podium. Bij de jongens kwam Jeffrey de Zwaan met 4-2 voor maar Tim van de Poel wist zijn achterstand om te buigen naar een overwinning. Met 5-4 mag Tim van de Poel zich winnaar bij de jongens Centerparcs masters 2011 noemen.

Eerste halve finale:
In de eerste halve finale wist Robbie Green zijn landgenoot Scott Mitchel te weerhouden van een tweede titel. “Kong” wist Scott Mitchel voor het tweede opeenvolgende jaar van de winst te weerhouden. Met 2-1 in sets plaatste Robbie Green zich voor de finale.

Tweede halve finale:
Ruzdija Hopic komt in de eerste set 2-0 voor waarna hij begint te wankelen. James Wilson komt terug en pakt de eerste set. Ook in de tweede set heeft Hopic het zwaar, met een 72 finish komt Wilson op 2-2. Een 52 finish brengt Wilson in de finale ten kosten van de beste Nederlander van het toernooi Ruzdija Hopic.

Finale dames:
De opkomst van Deta Hedman zet de zaal op zijn kop. Irina Armstrong is haar tegenstandster. De eerste set gaat met 3-0 naar de Engelse. In de tweede set komt Hedman 1-0 voor waarna Armstrong haar eerste leg binnen sleept in een stille zaal. Marco Meijer moet zonder versterking callen nadat het geluid even is uitgevallen. Terwijl het geluid word hersteld komt Armstrong in de tweede set op een 1-2 voorsprong. Via 32 komt Irina Armstrong op 1-1 in sets. Het geluid is inmiddels hersteld waarmee de volle zaal ook weer kan genieten van Marco Meijer. De beslissende set mag Armstrong beginnen, via haar eigen leg komt ze op 1-0 voorsprong en brengt Hedman aan het wankelen. De 7de pijl van Armstrong vind uiteindelijk dubbel 1 waarmee ze maar een leg is verwijderd van de titel. Hedman vind nog een 180 score en weet via dubbel 16 in de race te blijven. Ook de 4e leg gaat naar Hedman waarmee de 5e de beslissing zal brengen. Via dubbel 20 pakt Deta Hedman de titel bij de dames.

Deta Hedman – Irina Armstrong 2-1 (sets)

Finale heren:
Beide heren beginnen formidabel aan de finale. In de eerste leg gooit Green 141 uit en in de tweede leg James Wilson 161. Het vervolg van de eerste set ging iets minder spectaculair, met 3-2 word het 1-0 voor Wilson. In de tweede set gaat het gelijk op, Robbie Green ergert zichzelf aan enkele luidruchtige supporters waardoor hij even inkakt. Uiteindelijk gaat de set wel met 3-2 naar Robbie Green. De derde set is de ‘Kong’ set. Green heeft zich na de ergernissen in de vorige set blijkbaar op kunnen laden. Met 3-0 is de set voor Green. James Wilson kan geen vuist meer maken tegen het geweld van ‘Kong’. Nog één leg gaat naar Wilson, met 3-1 gaat de winnende set en daarmee de titel naar Robbie Green.

Robbie Green – James Wilson 3-1 (2-3; 3-2; 3-0; 3-1)

Heren:

Finale
Robie Green 3-1 James Wilson
Laatste 4 – Last 4
Scott Mitchell (Eng) 1-2 Robbie Green (Eng)
Ruzdija Hopic (NL) 0-2 James Wilson (Eng)
Laatste 8 – Last 8
Scott Mitchell (Eng) 5-3 Ross Montgomery (Sco)
Robbie Green (Eng) 5-1 Clive Barden (Eng)
Gary Robson (Eng) 2-5 Ruzdija Hopic (NL)
James Wilson (Eng) 5-2 Tony O’Shea (Eng)
Laatste 16 – Last 16
Dean Winstanley (Eng) 2-4 Scott Mitchell (Eng)
Ross Montgomery (Sco) 4-0 Ron Meulenkamp (NL)
Stephen Bunting (Eng) 1-4 Robbie Green (Eng)
Martin Goodin (Fra) 3-4 Clive Barden (Eng)
Gary Robson (Eng) 4-2 Steve West (Eng)
Steve Douglas (Eng) 0-4 Ruzdija Hopic (NL)
Jan Dekker (NL) 2-4 James Wilson (Eng)
Tony O’Shea (Eng) 4-3 Darryl Fitton (Eng)

Uitslagen dames:

Finale
Deta Hedman 2-1 Irina Armstrong
Laatste 4 – Last 4
Deta Hedman (Eng) 5-4 Anastasia Dobromyslova (Ru
Irina Armstrong (Rus) 5-4 Lorraine Farlam (Eng)
Laatste 8 – Last 8
Deta Hedman (Eng) 4-2 Karen Lawman (Eng)
Anastasia Dobromyslova (Ru 4-1 Julie Gore (Wal)
Irina Armstrong (Rus) 4-2 Brigitte Smets (Bel)
Dee Bateman (Eng) 0-4 Lorraine Farlam (Eng)
Laatste 16 – Last 16
Deta Hedman (Eng) 4-0 Dana Verhaegen (Bel)
Aileen de Graaf (NL) 3-4 Karen Lawman (Eng)
Anastasia Dobromyslova (Ru 4-0 Maud Jansson (Swe)
Julie Gore (Wal) 4-2 Zoe Jones (Eng)
Irina Armstrong (Rus) 4-3 Kristin Bomander (Swe)
Brigitte Smets (Bel) 4-3 Kerstien de Vries (NL)
Karin Krappen (NL) 0-4 Dee Bateman (Eng)
Lorraine Farlam (Eng) 4-1 Patricia De Peuter (Bel)

 

 

Uitslagen jongens:

Finale
Tim van de Poel (NL)
5-4
Jeffrey de Zwaan (NL)
Laatste 4 -Last 4
Tim van de Poel (NL)
4-3
Santino Broer (NL)
Brian Meering (NL)
1-4
Jeffrey de Zwaan (NL)
Laatste 8 – Last 8
Tim van de Poel (NL)
4-2
John de Kruijf (NL)
Santino Broer (NL)
4-2
Bryan Coenderaerts (Bel)
Richard Aerts (NL)
1-4
Brian Meering (NL)
Mike Zuydwijk (NL)
3-4
Jeffrey de Zwaan (NL)

Uitslagen meisjes:

Finale
Bauwke Verreydt (Bel)
2-4
Joyce Schuurman (NL)
Laatste 4 -Last 4
Gemma Bowen (Wal)
1-3
Bauwke Verreydt (Bel)
Joyce Janssens (Bel)
0-3
Joyce Schuurman (NL)
Laatste 8 – Last 8
Sharon Jansen (NL)
0-3
Gemma Bowen (Wal)
Bauwke Verreydt (Bel)
3-2
Juliette Mouteau (Fra)
Sharon Bracke (Bel)
1-3
Joyce Janssens (Bel)
Joyce Schuurman (NL)
3-1
Louise Bunk (NL)