Home WDF Hoofdnieuws Christian Kist maakt veel los bij de ESPN commentatoren

Christian Kist maakt veel los bij de ESPN commentatoren

Kist_Cristian_lakeside2012

Met recht de beste wedstrijd tot nu toe, een oranje Lakeside podium. Jan Dekker neemt het op tegen Christian Kist met als caller Marco Meijer. Mooier kan het niet worden of toch wel? De zaal raakt in extase en de thuisblijvers eten hun TV op bij het zien van dit schitterende duel tussen twee bekende van elkaar. Met gemiddelden richting de 100 en mooie finishes was het een duel welke je boeide van begin tot einde. De ESPN commentatoren waren vol lof, met name het debuut van de Kist zorgde voor euforische woorden.

Voor de camera`s van ESPN verklaarde Dekker die 5 keer de maximale 180 score wist te noteren “Ik genoot van deze wedstrijd, Kist speelde fantastisch. Het was heel lastig om hem in deze vorm te breken. Het viel voor mij ongelukkig uit, hierover ben ik erg teleurgesteld” aldus Jan Dekker.

Een historisch moment toen de microfoon van ESPN naar Christian Kist gericht werd. Kist geeft keurig in zijn eigen taal antwoord, op facebook word deze actie als een ‘heldendaad’ bestempeld. Een stukje video wat het goed op YouTube zal gaan doen. Kist is de Engelse taal niet machtig wat absoluut geen schande is, in darten is de 25 jarige Kist veel en veel beter. Kist verklaarde “een ongelofelijke wedstrijd, dit had ik niet kunnen dromen”. Zonder twijfel de beste eerste ronde wedstrijd van dit BDO World Championship darts verklaarde de ESPN commentator.

Ook tijdens de wedstrijd waren de verslaggevers uitzinnig over dit debuut van de man uit Vroomshoop. Jan Dekker uitschakelen die vorig jaar nog tot de halve finale wist te komen en dit jaar als 6e geplaatst aan het toernooi begon is een geweldige prestatie voor Kist. Dekker, 22 jaar won in 2011 onder andere het Mariflex open.

Bekijk het ESPN interview via deze link.

Update: Ook Tony O’Shea liet zich vol lof uit over Christian Kist. Die beelden zie je hier.

Foto: Henk Westerdaal

.