Christian Kist op weg om zijn BDO Lakeside wereldtitel te verdedigen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Christian Kist op weg om zijn BDO Lakeside wereldtitel te verdedigen

Christian Kist op weg om zijn BDO Lakeside wereldtitel te verdedigen

Christian Kist verdedigt, vanaf komend weekend, zijn wereldtitel. De darter uit Overijssel won vorig jaar het befaamde Lakeside toernooi en is nu één van de zeven Nederlandse deelnemers aan het WK in Frimley Green.

Christian Kist komt in de eerste ronde uit tegen Robbie Green en de titelverdediger lijkt met de juiste vorm naar de Lakeside Country Club af te reizen. In de maand november pakte Kist tijdens het Europees Kampioenschap 2 maal goud en bereikte hij de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Op dit TV toernooi, waar zowel spelers van de PDC als de WDF uitkomen, won Kist van Wes Newton en Raymond van Barneveld. Laatstgenoemde en tevens de latere Grand Slam-winnaar bleek vervolgens in de kwartfinale wel net te sterk.

Wesley Harms, die vorig jaar de halve finale van de Lakeside haalde, neemt het in de eerste ronde op tegen de Noor Rune David, terwijl Jan Dekker, in 2011 halve finalist, landgenoot Jeffrey de Graaf ontmoet. Benito van de Pas staat in de eerste ronde tegenover Darryl Fitton, Willy van de Wiel neemt het op tegen Scott Waites en Jimmy Hendriks ontmoet 3-voudig Lakeside-wereldkampioen Martin Adams.

Op het WK is er bij de dames één deelneemster uit Nederland; Sharon Prins speelt in de eerste ronde tegen Irina Armstrong. Het Lakeside toernooi begint op 5 januari en duurt tot en met 13 januari
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws