Home WDF Hoofdnieuws Colin Roelofs “Ik hoop deelname aan het WK te kunnen afdwingen”

Colin Roelofs “Ik hoop deelname aan het WK te kunnen afdwingen”

roelofs

Vanaf volgende week donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli wordt de Europe Cup Youth 2013 gespeeld in Hongarije, beter bekend als het EK Jeugd. Nederland kent een mooie historie op het Europees Kampioenschap voor de jeugd en dit jaar zullen Kevin Doets, Colin Roelofs, Quin Wester, Berry van Peer, Sharon Jansen en Kyana Frauenfelder namens Nederland in actie komen. 

Dartfreakz.nl blikt vooruit en brengt de komende dagen een korte vooruitblik met iedere Nederlandse jeugdspeler. Vandaag spraken we met Colin Roelofs.

Hoe ziet jouw voorbereiding naar het EK Jeugd eruit?
Trainen zit er voor nu niet echt veel in. Ik heb namelijk tot de dinsdag voor het EK een toetsweek. Dus ik train vooral op de zaterdagen. 

Welke toernooien, rankings of trainingen heb je de afgelopen tijd gegooid?
Vorige week zaterdag heb ik een trainingssessie met Berry en Carlo van Peer gedaan en aanstaande zaterdag ga ik lekker trainen met Quin Wester. De laatste tijd heb ik dus ook niet echt veel toernooien kunnen gooien maar ik heb wel meegedaan met de Nationale Jeugd Team Kampioenschappen, het Open Oranjebar en de SterkDarts 1ste Youth Tour.

Wat verwacht je van het EK Jeugd toernooi?
Op het EK verwacht ik veel goede spelers, een mooie locatie en van mijzelf ook een hoog niveau. Voor mij is het ook een nieuwe beleving maar ik laat het allemaal wel op mij afkomen en zie het vanzelf wel. 

Waar kijk je het meeste naar uit van de dagen dat je in Hongarije zal verblijven?
Ik kijk het meest uit naar het singletoernooi. Na de German Open en de Dutch Open wil ik mij weer laten gelden op het grootste podium. Als ik mijn niveau kan halen dan kan ik misschien wel een plek op het WK afdwingen.