Home Columns Column: “Cootje niet eerlijk? Vinnie boos? Het darten is hot!”

Column: “Cootje niet eerlijk? Vinnie boos? Het darten is hot!”

Column Harm Mol

De eerste ronde zit er bijna op en godsamme wat een WK! Er gebeurt van alles. Geplaatste spelers, die al een tijdje lopen te martelen, worden keihard op hun twijfelen afgerekend. Het lijkt een revolutie in de top, geen rekening houdend met naam of faam. Even niet de volle overtuiging en je vliegt eruit. De honderd plus gemiddeldes schieten ons om de oren en zelfs de voorronde partijen hebben een heel goed niveau.

Op ieder gebied lijkt iedereen een stapje extra te doen. Als de kijkcijfers zich zo blijven ontwikkelen, zal Voetbal inside volgend jaar een week eerder stoppen. Zodat ook de laatste resterende uurtjes rechtstreeks kunnen worden bekeken. Gijp zal dan tijd hebben om bij Koert aan te schuiven, voor de platte humor zeg maar. Moeten we natuurlijk wel de Walk-on-girls in ere houden.

Ook de relletjes over opmerkingen bij interviews en sommige gemaakte filmpjes liggen deze weken onder een vergrootglas. Het darten is hot! Cootje niet eerlijk? Vinnie boos? Kist te kort gedaan? Koert teleurgesteld? Iedereen zit er bovenop. Alles wordt uitgemolken, iedereen wil alles weten en alles lijkt nieuws. Kleine pijntjes worden tot carrière bedreigend opgeblazen, en een hoestje wordt nu een longontsteking. We moeten er maar aan wennen, Ally Pally is even het middelpunt van het sportuniversum.

Analisten, presentatoren en commentatoren maken overuren om alles van haver tot gort uit te meten en voor het voetlicht te brengen. Wij hoeven alleen maar te genieten, te genieten van alles wat goed gaat, en ons te verbazen over alles wat fout gaat. Voetjes op de bank en genieten! Met kerst hebben we even pauze en tijd voor de mensen om ons heen. Dit is noodzakelijk voor de familiebanden en het zal sommige huwelijken redden, maar daarna weer vol gas met darten verder.

Tot één januari rond een uur of elf. Dan hebben we antwoord gekregen op al onze vragen; Gaat Michael het weer flikken? Huilen we van vreugde voor RvB? Neemt The Power met een overwinning afscheid? Vliegt de Scotsman naar het hoogste podiumplaatsje? Komt er een slangenbeetje op het hoogste treetje? Worden we volledig verrast? Wat de antwoorden ook zullen worden, geniet! Geniet van het darten en van alle aandacht die het darten nu heeft en ook zeker verdiend.

We gaan een paar fantastische weken tegemoet en op de eerste dag van het nieuwe jaar weten we het. Maar eerst gun ik jullie een hele fijne kerst en maak er daarna een ontzettend gelukkig en gezond 2018 van.