Home Columns Column Harm Mol: Een slangenbeetje uit een onzichtbaar holletje

Column Harm Mol: Een slangenbeetje uit een onzichtbaar holletje

Column Harm Mol

Wright gaf een interviewtje en riep: “Er zijn geen geweldige spelers meer! Phil Taylor moet terugkomen.” Dit roepen op het moment dat Van Gerwen er in de eerste ronde uitvliegt, is natuurlijk redelijk opmerkelijk. Psychologische oorlogsvoering lijkt het, of wilde Petertje een wit voetje halen bij Phil? Heeft hij überhaupt gelijk door dit te stellen?

Phil Taylor was een geweldige speler, dat staat buiten kijf. Hij heeft de lat gelegd op het niveau, waar toen niemand aan kon tippen. Gemiddelden van ruim boven de honderd met het grootste gemak, het leek onhaalbaar voor anderen. Maar langzaamaan werd hij bijgehaald en ondanks zijn hevig verzet zakte hij gestaag op de wereldranglijst. Hij verloor steeds meer titels en steeds meer records. In plaats van één geweldige speler hebben we er nu meerdere.

Michael heeft een aantal jaren bijna alles gewonnen en dat in een tijd met veel meer spelers die met gemak honderd plus gooien dan toen Phil de sport domineerde. Nu Michael wat scheurtjes vertoont en af en toe een steekje laat vallen, vindt Petertje het nodig om wat olie op het vuur te gooien. Niet echt netjes. Een slangenbeetje uit een onzichtbaar holletje. Een gespleten tongetje dat even sist.

Ik hoop dat Van Gerwen er zich niks van aantrekt. Ik hoop dat hij zijn ontspanning vindt en op zijn niveau de wedstrijden weer afraffelt. Dat hij niet te gedreven zijn criticasters de mond wil snoeren, dat werkt meestal averechts. Lekker genieten van zijn gezinnetje en je realiseren dat er nog heel veel dingen belangrijker zijn dan het gekonkel van een slang. Ik maak me hierover niet teveel zorgen, Michael weet hoe de dartsslangenkuil werkt.

Mocht slijmjurkje Wright gelijk krijgen en Taylor zou inderdaad terugkeren in het circuit, dan wil ik zijn teleurstelling zien. Regelmatig zal Phil verliezen en vaak in de eerste ronde, want het barst inmiddels van de geweldige spelers. In het interview van Arjan met Wright bleven de tandjes in en sliste hij iets over constantheid en zo. Het gif was gespoten en hiertegen werkt enkel één middel een oprecht: sorry!