Dag 5 Lakeside 2011: Stephen Bunting verslaat Scott Waites WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Dag 5 Lakeside 2011: Stephen Bunting verslaat Scott Waites

Dag 5 Lakeside 2011: Stephen Bunting verslaat Scott Waites

Scott Waites opende de wedstrijd met zijn eerste 180 van het toernooi, Hankey was de tegenstander van Waites in de eerste ronde. Scotty 2 Hotty neemt het vandaag in de tweede ronde op tegen The Bullet Stephen Bunting. De imposante Bunting versloeg Brian Woods in de eerste ronde. De 25 jarige uit Liverpool afkomstige Bunting is in vorm, met een 180 score laat Bunting 169 open in de beslissende leg van de eerste set. Waites vind met drie darts in de hand dubbel 16 niet voor de break waarna Bunting kan aanleggen op de eerste set. Ook Bunting laat de dubbel liggen waardoor Waites als nog de eerste set binnen sleept.

In de tweede set weet Waites 94 te finishen waarmee Scotty breakt het is wederom 2-2, Bunting weet via dubbel 12 de set binnen te slepen. Het staat 1-1 in sets, de hele wedstrijd gaat het gelijk op. Beide Engelsmannen komen tot 2-2 in sets, in de vijfde set komt Stephen Bunting 2-1. Met de eerste pijl pakt Bunting tops en daarmee de 5de set, The Bullet is nog maar één set verwijderd van de kwartfinale. Bunting moet de voormalige Dutch Open winnaar Waites wel breaken, Scotty mag de 6de set beginnen.

Met Bunting wachtende op 129 mist Waites 3 pijlen om 16 te finishen, uiteindelijk blijft de openingsleg bij Waites via dubbel 2. Stephen Bunting weet ook zijn leg te behouden, 81 gaat met de 3 pijl in de dubbel 6 uit. (1-1) De 33 jarige Waites uit Bradford Engeland mag geen foutje maken, de derde leg blijft dan ook bij Waites waarna de druk op Waites toeneemt. Scotty laat deze wedstrijd veel liggen op de dubbels waardoor Bunting comfortabel voor staat. Via dubbel 16 blijft de eigen 4de leg van Bunting bij The Bullet, de 5de beslissende leg in de 6de set is van levensbelang voor Waites. Verlies is einde Lakeside voor de Engelsman Waites. Met Waites als eerste op een finish (82) weet Bunting de druk op te voeren. Waites mist 17 om één pijl te krijgen op tops, Bunting gooit met de eerste pijl dubbel 16 uit komende vanaf 52 en plaatst zich voor het eerst in zijn carrière voor de kwartfinale Lakeside 2011.

Stephen Bunting - Scott Waites 4-2

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws