Home WDF Hoofdnieuws De breuk tussen MariFlex en Willy van de Wiel

De breuk tussen MariFlex en Willy van de Wiel

WillyvdWielZD_DF

De directie van MariFlex Group of Companies heeft zich met onmiddellijke ingang terug getrokken als sponsor van darter Willy van de Wiel. De directie betreurd ten zeerste deze beslissing te moeten nemen, maar zijn unaniem van mening dat deze talentvolle dartsspeler uit het Brabantse Rijen niet past bij de uitstraling van het bedrijf dat met het MariFlex dartsteam een goed en representatief product wil neerzetten.

Willy van de Wiel kreeg een jaar geleden een sponsorcontract aangeboden tijdens de Dutch Open. Maar afgelopen weekeinde tijdens het 5e MariFlex Open vonden de twee directeuren van MariFlex Group of Companies, Gerdjan van de Pol en Ruud Cogels, dat Willy niet meer in het beeld paste wat zij voor ogen hadden met dit dartteam. Het dartteam zal voorlopig verder gaan met de 5 spelers die er nu zijn, Tony O’Shea, Darryl Fitton, Dean Winstanley, Joey ten Berge en Jan Dekker. Jan was zondag het affiche van MariFlex als winnaar van het 5de MariFlex Open.

Dartfreakz.nl had eerder vandaag een gesprek met Free Willy van de Wiel. “Een totale verrassing, het overviel me en ik snap het nog steeds niet”, is de eerste reactie van Willy. Volgens van de Wiel is er nooit wat voorgevallen. “Het enige wat ik me kan bedenken is een ‘voorvalletje’ afgelopen zondag. Na mijn wedstrijd tegen Tony West was ik zeer teleurgesteld. Ik stond voor en verloor nog de wedstrijd. Ruud Cogels stond klaar om mij met open armen te ontvangen. Door mijn teleurstelling geef ik te kennen “Nu even niet Ruud” waarna ik hem voorbij ben gelopen. Dit zou de reden moeten zijn maar zeker weten doe ik het niet.” Free Willy heeft alleen wat vernomen van Joey ten Berge. “Joey snapt er ook niets van. Verder heb ik niets van mijn teammaten gehoord.”

Voor de komende toernooien heeft de beslissing van MariFlex geen consequenties. “Ik ga gewoon naar Duitsland en België. In juni komt mijn eerste kind. Ik ga het dan toch even rustig aan doen”, aldus de Brabander. Van de Wiel heeft nog een sponsor die het mogelijk maakt meer toernooien te spelen.

De doelstelling 2011/2012 van Free Willy blijft onveranderd. “Ik wil de  Lakeside halen. Verder hoop ik een nieuwe sponsor te vinden.” Wanneer Van de Wiel geen nieuwe sponsor kan vinden wordt een Lakeside traject in 2012/2013 heel lastig. “Als darter ben je min of meer afhankelijk van sponsoren. Zonder een hoofdsponsor kan ik niet veel”. Wanneer we vragen of Willy nog wat wil toevoegen aan dit interview wil hij graag van de heer Cogels persoonlijk horen wat de echte reden is met Van de Wiel te stoppen. “Ik moest het van Joey ten Berge horen. Maar ja, ik wordt binnenkort papa wat een drukke maar mooie tijd gaat worden. Het leven gaat door hé…”

Dartfreakz bedankt Willy van de Wiel voor zijn openhartige antwoorden en wenst hem veel succes met het vinden van een nieuwe sponsor. En natuurlijk wensen we Willy en Patty een mooie bevalling en veel geluk met hun eerste kindje.