Home WDF Hoofdnieuws De loting Champions League of Darts 2013 is verricht en bekend

De loting Champions League of Darts 2013 is verricht en bekend

CLoD

De loting voor de Champions League of Darts 2013 is gisteren gehouden. Het deelnemersveld bestaat dit jaar uit bijna 200 spelersnamen. Om precies te zijn betreft het 199 spelers waarvan 49 heren, 41 dames, 37 junioren, 36 meisjes en 36 aspiranten. Dit betreft een recordaantal inschrijvingen voor de Champions League of Darts. De 6e editie van de CLOD vindt plaats op zaterdag 31 augustus 2013 in Hotel Zuiderduin.

De heren en dames spelen in een direct knock out format. Dit betekent dat de verliezer van de partij direct is uitgeschakeld en niet meer voor de hoofdprijs meespeelt. Wel is er voor deze twee categorieƫn een verliezers toernooi waarvan de winnaars ook een VIP arrangement ontvangen.

De jeugd speelt traditioneel in de beginfase in een poule systeem waarna de beste spelers in een knock out fase gaan spelen voor de hoofdprijs. Er is wel een kanttekening bij de jeugdtoernooien, de loting is gedaan met een voorbehoud. Mocht het zo zijn dat door de een of andere reden een speler of speelsters niet komt opdagen waardoor een poule of meerdere poules uit hun verband raken behoud de organisatie het recht dit voor aanvang van het toernooi aan te passen. Tot slot wil de organisatie de spelers en speelster er op attenderen dat zij pas kunnen deelnemen aan het toernooi als door zijn of haar lidorganisatie aan alle verplichtingen is voldaan.

Een overzicht van de loting is inmiddels te bekijken op deze pagina.

Deelnemers:

Heren: 49 deelnemers
Dames: 41 deelnemers
Junioren: 37 deelnemers
Meisjes: 36 deelnemers
Aspiranten: 36 deelnemers
.